2020-08-16 128 瀏覽
豆腐火腩飯,係男人既浪漫🌹!其實由來係一篇潮文,不過今日就唔係靜係豆腐火腩飯,係想介紹麻婆豆腐火腩飯!前幾日行過渣哥大茶記,心諗見門口長期咁多人排隊而食第二間,不如我今次試一次!雖然人龍都幾長,但因為舖頭都較多位,所以其實等左大約5分鐘就可以入去坐!餐廳裝修好特別,好富有香港特色。而餐單更加「貼地」,同依家香港人生活真息息相關!茶餐廳真有好多款美食,見有點肚餓就叫返個碟頭飯食下啦!味道方面,我會話中中挺挺😂,係一份正常茶餐廳既碟頭飯!豆腐,豬肉碎同埋誘人既腩肉,啖啖肉👍🏻。味道方面,腩肉咸咸香香,配埋肉碎、辣椒🌶️、榨菜,食落有點香辣,味道算豐富👏🏻!另外抵讚既係份量都幾大,飯都有一大碗,餸份量都好多,$56嚟講真幾抵!飲品我就換左雜果梳打,可能因爲唔係用玉泉soda,同埋落左雜果,飲落較甜,相對唔酸,岩哂夏天飲返杯!另外,店員服務態度好有禮貌,一定會返轉頭再幫襯!

麻婆豆腐火腩飯
雜果梳打