餐廳: 和牛燒肉一郎 (新都城中心二期)
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2024-04-12 338 瀏覽
我家毛子好鍾意食呢間和牛燒肉一郎,而家推出咗新嘅”All you can eat”套餐,特登嚟回一回佢,點知原來裝修咗,變咗有送餐列車,感覺好得意,而家連燒肉都用列車送,不過個音樂略嫌大聲咗少少哈哈😆二人放題會送澳洲M9薄灸盛盒,係牛里脊肉,精肉較多,油脂少啲,有咬口,放入口會爆發出嗰種牛肉香,喺其他地方比較少咁樣食,都幾特別🐮海鮮🦞控嘅我食咗半打帆立貝,牛油蒜香帆立貝同黑松露牛油帆立貝,燒完都仲係大大粒,除咗有牛油蒜香味之外,帆立貝肉質鮮甜,係唔錯嘅選擇。肉類方面,牛舌同埋日本豚肉片都不錯喔,兩款肉切成咗薄片,燒一陣就會見到有血水,就可以翻面,千祈唔好一翻再翻,翻一次就可以食,如果翻得太多次肉質就會變柴,配合一啲特色醬汁,我鍾意佢嘅蔥油醬同芝麻醬。然後將韓式小菜(菠菜、芽菜、紅蘿蔔絲)連生菜同肉類包住嚟食,好好味呀!吉列蝦外皮超香脆,新鮮炸嘅熱辣辣,入邊蝦肉好實淨,仲配埋特色蛋黃醬,唔錯👍🏻 見佢炸嘢咁正,所以叫埋炸雞,又係個外皮入邊超Juice,全部都係即叫即整,辣口。出邊嘅半自助餐區仲可以自己整紫菜香蔥拌飯,仲有好多茶包可以挑選,有爆谷、雪糕、雪條、棉花糖、甜品區,一應俱全,滿足

出邊嘅半自助餐區仲可以自己整紫菜香蔥拌飯,仲有好多茶包可以挑選,有爆谷、雪糕、雪條、棉花糖、甜品區,一應俱全,滿足晒我呢一啲為食貓。呢個新套餐性價比好高,相信香港經濟唔係太好,所以先至會有呢種改變, 2024年經濟未必會好轉,但係希望大家都可以以樂觀嘅心態去面對🌦️🌈
2024-01-17
  • 沙律吧