2018-03-28 488 瀏覽
呢間野已經黎過幾次,每次都淨係食羊肉搶湯拉麵,見到隔離枱嗌成幾樣餸好羨慕。難得最近鬆動左,就忍唔着要黎試佢其他嘢食!我地兩個人嗌左羊肉搶湯拉麵、招牌小籠包(5隻)、蝦米津白、上海炒年糕🍜羊肉搶湯拉麵就係不嬲都咁鍾意食嘅,首先佢個湯好正,好重羊肉味得黎又唔酥,啲拉麵條條都粗幼唔一樣,係人手拉出嚟嘅,全部都好煙韌。入面仲有啲羊肉同一啲配菜,啲羊肉就有時比較酥。我哋兩個人share嚟食,所以侍應都有幫我地將啲麵剪開兩份🍙招牌小籠包(5隻),啲皮好薄,隻隻都超大隻而且好多肉湯,個包有啲難夾,我哋要用筷子慢慢推佢上匙羹先食到🍲蝦米津白就比較普通,蝦米既味覺得可以再濃啲🥘上海炒年糕啲年糕唔係好煙韌,但全部都好黏有啲痴牙,嗰醬汁濃度適中唔會過咸兩個人食呢四碟菜都好飽,可能將其中一個麵食轉做其他小食會好啲。餐廳雖然唔近任何地鐵站,不過揸車人士都可以喺外面泊街。總括來講餐廳嘅性價比好高,適合任何人士黎食!

羊肉搶湯拉麵

招牌小籠包(5隻)

🍲蝦米津白就比較普通,蝦米既味覺得可以再濃啲

蝦米津白

上海炒年糕

2018-03-28
羊肉搶湯拉麵
招牌小籠包(5隻)
上海炒年糕