2021-01-31 230 瀏覽
新年套餐有兩款,今次就食好少少,試吓658嘅HANWOO HERE套餐!套餐份量十分之多,兩個人食一定夠飽。▫️前菜、爐邊蛋同埋芝士粟米都係無限添加。▫️個擺盤好得意,牛肉放嘅位置係同部位匹配㗎。▫️大蔥牛脷 - 牛脷十分好味,連埋啲蔥一齊食,絕對冇膻味。正呀!▫️韓牛前胸肉 - 呢個位置口感比較實在,牛味比較重,唔錯。▫️醬油霜降牛小排 - 牛之中最鍾意食呢個,油花比較多,加上肉質比較軟身,鮮嫩又多汁。正呀!▫️厚切黑毛和牛 - 油脂都幾多,食落一啲都唔會韌,唔錯!▫️墨魚 - 都幾厚切,可能我哋燒得唔好,有啲韌,比較難嚼。▫️鰻魚 - 都幾大條,燒起上嚟有啲難度,有皮嗰邊比較容易焦。肉質彈牙,如果有鰻魚汁就一流啦。▫️韓式豬手 - 鍾意食呢個,有少少肥,食落口感一流又有骨膠原,用生菜包住蒜片、大醬食,一流!

▫️
前菜、爐邊蛋同埋芝士粟米都係無限添加。
爐邊蛋&芝士
前菜

▫️
個擺盤好得意,牛肉放嘅位置係同部位匹配㗎。

大蔥牛舌

▫️
韓牛前胸肉 - 呢個位置口感比較實在,牛味比較重,唔錯。
韓牛前胸肉

醬油霜降牛小排

▫️
厚切黑毛和牛 - 油脂都幾多,食落一啲都唔會韌,唔錯!
厚切黑毛和牛

▫️
墨魚 - 都幾厚切,可能我哋燒得唔好,有啲韌,比較難嚼。
墨魚

鰻魚