剛過咗Probate約咗Mentor請佢食晏答謝下佢,上嚟見到依間La Postre就喺公司附近,睇埋份午餐Menu價錢又唔貴 (對比其他似樣D嘅餐廳),直接喺Openrice Book埋位有折又唔洗等,上環食晏周圍都要等位真係煩,就Book依間試試。可能係提早Book,佢哋留咗個角LOK梳化位比我哋兩個人,雖然左右兩邊都各有一枱,但比較位正中間那排位,已經很寛敞了,佢哋午餐時間都多人下,中間見到有幾枱客可能無BOOK位,上到嚟都已經滿座了。Mentor叫咗西班牙海鮮飯套餐,我就叫咗份軟殼蟹天使麵套餐,另外加咗份抺茶麻糬窩夫。埋單都係$423,而佢哋嘅午餐有齊湯或沙律、主菜、甜品及餐飲,而且主菜份量都好大份,足料夠味,特別係軟殼蟹是完隻的,而份海鮮飯海鮮亦很足,而份抺茶麻糬窩夫相對嚟講就無乜驚喜,正常嘢。但整體嚟講價錢、環境、食物等各方面,我個Mentor同我都覺得好滿意,原來我個Mentor喺公司做咗幾年,今次都是第一次嚟依度食,佢都話以後都會再嚟。請人食飯最緊要對方都滿意,感覺自己今次選擇很正確。😃

2023-05-02
用餐優惠