2016-01-20 707 瀏覽
昨日係將軍澳STAR睇完戲,餓餓地咁,於是就係戲院附近搵食,行經呢間新開張既CAFE,於是就走左入去試吓 呢度環境好舒適,坐低後我同男朋友就叫左2個餐同甜品 先送來既係三文魚蜆肉意粉 食落三文魚好鮮甜,醬汁不會太咸太膩,蜆肉也很鮮甜彈牙,意粉亦煮得剛好,唔會太硬或太淋,口感軟熟鮮香,加上濃郁的蘑菇忌廉汁下就更是滋味 另外亦叫了款巴馬火腿薄餅,當中的長長火腿甚為惹味香口,加上特製的醬汁下,就更是味美,食在口中完全唔會覺得好乾身,算係做得相當不俗~及後我們亦各自加了一個甜品,跟餐只需另加$25就得,我就揀左輕乳酪藍莓芝士蛋糕,賣相雖然未至於好吸引,但味道就好正!芝土味香濃不在話下,藍莓更係爽口清甜又多汁,加上焗得極之脆口的餅底下,層次感就更為豐足,一個字"正"!而香蕉拖肥批雖然以cream為主,但食落又完全唔覺得膩,cream好滑又唔會太甜,拖肥仲好香滑,配上朱古力粉、甜香四溢的蕉片及脆餅底下,味道更具層次,好味得我食完一啖又一啖,都係很是好食 埋單時都係只需要$2百幾蚊,價錢合理,又坐得舒適,真係唔錯!

呢度環境好舒適,坐低後我同男朋友就叫左2個餐同甜品
三文魚蜆肉意粉