2024-04-19 74 瀏覽
好味指數😋😋😋😋回頭指數 ⭐️⭐️⭐️⭐️開心指數🤗🤗🤗🤗泰國新年潑水節啱啱完咗,冇飛泰國嘅我都想食個泰國菜開心吓,今次揀咗呢間網上評價唔錯嘅小店同朋友嚟試吓~呢幾年深水埗文青風格咖啡店一直漫延到太子,呢間小店嘅外觀都幾似咖啡店。🍴脆炸雞翼 香茅($68)係單骨雞翼嘅做法,食得比較方便,外皮炸到好香脆,配有乾蔥絲,唔點醬汁都已經好惹味!🍴泰式酸辣鳳爪沙律($78)無骨鳳爪爽口,一丁點細骨都搵唔到,沙律汁酸辣味啱啱好,好多蝦乾仔,食完好開胃!🍴傣式燒豬頸肉飯($88)呢款係一人晚餐,跟餐飲,另外可以加錢跟小食。豬頸肉份量多,燒到外皮脆帶有少少甜味,肉質爽口,個辣汁好惹味,我用埋嚟撈飯,好味!🍴酥炸蝦餅(跟餐 +$28/2件)香脆夠彈牙~🍴泰式奶茶(跟餐 +$8)奶茶好滑,茶味香濃,好飲。🍴Singha 生啤($38 半 pint)呢個係朋友飲,係泰國皇室認可御用啤酒品牌,試飲咗一啖,口感比較滑同清爽,唔似一般啤酒咁苦~小店嘅食物質素唔錯,坐得舒服,食得好開心~☆My IG @tracyloveliving ☆
好味指數😋😋😋😋
回頭指數 ⭐️⭐️⭐️⭐️
開心指數🤗🤗🤗🤗

🍴脆炸雞翼 香茅($68)

脆炸雞翼 香茅

🍴泰式酸辣鳳爪沙律($78)

泰式酸辣鳳爪沙律

🍴傣式燒豬頸肉飯($88)

傣式燒豬頸肉飯

🍴酥炸蝦餅(跟餐 +$28/2件)
香脆夠彈牙~

酥炸蝦餅

🍴泰式奶茶(跟餐 +$8)
奶茶好滑,茶味香濃,好飲。

🍴Singha 生啤($38 半 pint)

小店嘅食物質素唔錯,坐得舒服,食得好開心~
☆My IG @tracyloveliving ☆

脆炸雞翼 香茅