餐廳: Chatterbox Café (K11 Musea)
資訊:

2024-05-06 326 瀏覽
🌕Hello我係Moon🌕尖沙咀有好多商場同埋好多嘢行,K11 MUSEA都有唔少高級而且精緻嘅嘢食,food court都有好多選擇!🤪不過今次行完food court之後就決定食依一間餐廳嘅海南雞飯!🤩因為佢嘅質素就一定有保證!😍因為佢係新加坡酒店Chatterbox依個品牌😆幾乎每一台都會食嘅文華海南雞飯!😌雞胸肉都唔會好乾,反而係好嫩滑,😆而且無骨嘅海南雞飯真係食得好方便!😉伴有3種醬汁,😙分別係薑蔥蓉、黑醬油同埋酸辣汁,😜雞肉嘅香味同埋醬汁嘅味道喺口腔入邊嘅層次好豐富!😝海南雞飯嘅飯係油飯,真係好香!🤓小食就揀咗香脆薄餅(4件)配咖喱汁及蔬菜條,😏因為想試吓依度嘅咖喱汁!😎呢度嘅咖喱汁有一啲椰香味,🥳佢嘅辣唔會太高,🤩所以唔食得辣嘅朋友仔都可以試吓!薄餅好香口脆卜卜!☺️將蔬菜條點咖喱汁一齊食,就會有一種好Juicy嘅感覺!🤣班蘭蛋糕伴椰子雪糕就係我哋嘅甜品啦!😝班蘭蛋糕好鬆軟,😤而且都會有好香嘅斑斕嘅味道!😏加埋椰子雪糕一齊食就更加過癮啦!😜椰子雪糕嘅椰子味好突出,😏而且佢會有啲奶香嘅感覺,😚依個甜品真係可以為成餐飯畫上一個完美嘅句號!😍🌕最後MoonMoon覺得依間餐廳嘅環
🌕Hello我係Moon🌕

香脆薄餅(4件)配咖喱汁及蔬菜條

班蘭蛋糕伴椰子雪糕

🌕最後MoonMoon覺得依間餐廳嘅環境同埋服務態度都好好,😝雖然係夜晚嘅黃金時間要等一陣先有得入去坐,但係佢哋嘅上菜速度都好快,😎而且佢哋嘅份量都好足夠!🌕
香脆薄餅(4件)配咖喱汁及蔬菜條
班蘭蛋糕伴椰子雪糕