2019-01-13 223 瀏覽
大喜屋絕對可以話喺日式放題嘅始祖呀~開左咁耐仲越開越多分店。 今日放工同朋友黎到呢間尖沙咀嘅大喜屋食放題。選擇依舊非常多, 有大量刺身,鍋物,燒物,蔬菜,甜品飲品等選擇! 刺身嘅選擇都非常多,仲有唔係所有放題都有嘅帆立貝刺身。啲帆立貝刺身雖然係角切,但係非常厚肉同埋鮮甜。另外非常推介希靈魚刺身,新鮮唔醒得黎夠好爽口。赤貝亦喺我另一推介,鮮味爽甜之選。燒物叫左個蒜片牛柳粒。味道好有驚喜,好香同埋牛味重,口感唔韌,一份嘅份量都唔少,但我地2個人一口氣就食晒啦~ 放題必點嘅雞翼一串有2隻,燒得好香口。通常去放題好少叫菜,但見到呢個芥蘭苗好吸引 。芥蘭夠嫩, 用馬拉盞炒,好惹味。飲品方面都有好多款,有我最中意嘅解茶! 飲完消滯之餘仲減少罪惡感😆。 冬瓜茶都好好味,不過就適合鍾意飲比較甜嘅朋友。 羊架都喺我必點嘅燒物。食完羊架 叫燒菠蘿絕對係消滯之選, 味道酸酸甜甜,食完感覺再可以食多啲嘢呀😂 最後當然要食埋個甜品做收尾啦~有幾款movenpick同haagendazs 可以揀。

放題必點嘅雞翼一串有2隻,燒得好香口。