2021-12-15 1960 瀏覽
之前經過香港仔中心已經想去食「九井食堂」😙。不過上次趕時間,冇得慢慢嘆啦!坐低見到poster寫住”無限暢飲放題” $13,包括有提子沙冰🍇、百事可樂、七喜、檸檬紅茶、橙汁、咖啡、美祿等等,我地就梗係唔會放過啦!🥳打開個menu,d價錢好親民😎。我地決定好似平時食日本放題咁叫。不過太多款,壽司類我地只係食咗其中嘅火炙系列。😅火炙三文魚腩壽司(2pcs)火炙芝士三文魚壽司(2pcs)火炙厚鰻魚壽司(2pcs)火炙芝士鰻魚壽司(2pcs)火炙芝士蟹棒壽司(2pcs)火炙左口魚邊壽司(2pcs)火炙海鹽鵝肝壽司(2pcs)火炙焦糖玉子壽司(2pcs)火炙帆立貝壽司(2pcs)芝士飛魚籽軍艦(2pcs)刺身丼:九井什錦刺身飯定食定食配麵豉湯 + 沙律🥗 + 茶碗蒸蛋。蒸蛋好滑。什錦刺身有海膽、三文魚子、蝦🦐、油甘魚、三文魚、玉子。刺身好鮮甜。如果覺得好肚餓嘅,仲可以要多飯 (大盛),都只係加$3。加咗飯嘅大盛份量真係有好多。鍋物:牛肉壽喜燒 (美國肥牛)肥牛嘅份量好足夠2個人食,配菜有魚蛋、菇類、粟米粒、滑豆腐、菜。燒物:鹽燒日本油甘魚鮫燒到啱啱好,皮脆肉滑。又唔會有好多油。甜品:Movenp

火炙三文魚腩壽司(2pcs)
火炙芝士三文魚壽司(2pcs)
火炙厚鰻魚壽司(2pcs)
火炙芝士鰻魚壽司(2pcs)
火炙芝士蟹棒壽司(2pcs)
火炙左口魚邊壽司(2pcs)
火炙海鹽鵝肝壽司(2pcs)
火炙焦糖玉子壽司(2pcs)
火炙帆立貝壽司(2pcs)
芝士飛魚籽軍艦(2pcs)

刺身丼:九井什錦刺身飯定食
定食配麵豉湯 + 沙律🥗 + 茶碗蒸蛋。蒸蛋好滑。

鍋物:牛肉壽喜燒 (美國肥牛)

燒物:鹽燒日本油甘魚鮫
燒到啱啱好,皮脆肉滑。又唔會有好多油。

甜品:Movenpick 雲尼拿雪糕 + 焦糖燉蛋慕絲蛋糕
慕絲蛋糕好軟身,口感好軟。但有少少甜。

叫咗咁多嘢食,連埋加一服務費都只係$801。認真抵食!😍

我地食食下聞到好香嘅味道飄過嚟🤨,原來隔離枱客人食緊浜燒2人前套餐,有甲羅燒😍。問過店員冇得散叫甲羅燒,一定要跟餐🧐。雖然餐都唔貴,只係$198,但實在太飽啦😂,再嗌都食唔落,唯有下次再嚟食過啦⋯⋯😚