餐廳: Le Paradis Cafe & Restaurant
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
最近想搵間有少少儀式感嘅西餐廳,發現原來有間法式西餐廳係尖沙咀, 望望價錢都覺得幾合理, 於是就試試佢當日叫左個$1288 set, Set total有前菜x5、湯x2、雪葩x2、主菜x2、甜品x2前菜都係2人分享,前菜有冷盤有熱盤,每道菜都有驚喜,同埋份量都唔少,我最欣賞就係佢隻南非鮑魚,幾入味同埋口感好好,再加埋魚子醬一齊食,諗番起個鮑魚,宜家打緊食評呢刻都流緊口水。湯方面,我同朋友試晒2個湯野菌忌廉湯有好多細細嘅菌粒,口感好好,而且好creamy龍蝦湯味道好濃郁,仲有2粒龍蝦仔添水果味雪葩係用黎清口腔,正正常常,無咩好評價主菜方面,試左魚同埋牛柳配鵝肝(需加+98蚊)魚鱗好脆口,而且魚係岩岩好熟,所以魚質好滑,配埋菠菜同埋番茄醬,平時西餐都係食開比目魚、鱈魚,所以今次食到甘鯛松笠燒,我覺得都幾值得一試我自己本身都幾鍾意牛柳,因為肉質比較淋,今次order左要5成熟,有時出街食好怕overcooked,不過當我切開牛柳個陣入面仲要粉嫩粉嫩,真係忍唔住要講真煎得好好! 牛柳本身無咩脂肪,配埋鵝肝食,牛柳係質感配上鵝肝嘅油香,一個字,正! 食牛本身都唔平, 呢度仲要 $+98蚊就有牛

磯煮原隻南非鮑魚伴魚子醬

湯方面,我同朋友試晒2個湯

野菌忌廉湯有好多細細嘅菌粒,口感好好,而且好creamy

龍蝦湯味道好濃郁,仲有2粒龍蝦仔添

水果味雪葩係用黎清口腔,正正常常,無咩好評價

主菜方面,試左魚同埋牛柳配鵝肝(需加+98蚊)

甘鯛松笠燒

我自己本身都幾鍾意牛柳,因為肉質比較淋,今次order左要5成熟,有時出街食好怕overcooked,不過當我切開牛柳個陣入面仲要粉嫩粉嫩,真係忍唔住要講真煎得好好! 牛柳本身無咩脂肪,配埋鵝肝食,牛柳係質感配上鵝肝嘅油香,一個字,正! 食牛本身都唔平, 呢度仲要 $+98蚊就有牛同鵝肝,我個人都5粒星推介!十分值!

跟餐甜品係奶凍,我地另外加左+48蚊轉一個心太軟
奶凍口感好滑,食到奶香味

心太軟好流心,配埋雲尼拿雪糕中和番心太軟嘅味道,口感凍凍熱熱,我個人幾鍾意

餐廳係續碟續碟上,進餐節奏都幾好,可以慢慢同朋友食野同傾計。進食時間大概2個鐘鬆啲。
2023-09-09
磯煮原隻南非鮑魚伴魚子醬