2022-10-19 114 瀏覽
行到咁上下想搵間氣氛寧靜嘅餐廳relax下,響網上揾到呢間小店食評唔錯,就即管去試試啦🌟法式甜酒西班牙杜洛克豬肉眼扒配南瓜醬🌟上碟嘅時候,店員話豬肉眼扒大概7-8成熟,初頭我都擔心會太生,點知食落囗係外爽內軟,仲保留到肉眼嘅原汁原味,點埋佢嘅南瓜蓉仲帶出清甜嘅味道,配菜嘅薯蓉入面仲有薯仔粒同粟米粒,完全唔漏仲好有囗感👍🏻🌟芝士玫瑰汁海蝦燴意大利飯🌟估唔到外表平平無奇意大利飯,食落囗有濃濃嘅芝士味之餘,仲有玫瑰回香嘅感覺,對於一向漏嘅意大利飯,呢個配搭絕對唔會有食到滯嘅感覺,而海蝦亦煮得恰到好處,唔會有梅爛感覺,仲好爽囗😁🌟火魔醉蜆🌟呢個超驚喜,上枱前,店員叫我地稍為向後然後點火,陣陣香味飄出,蜆肉仲漲卜卜,加入類似泰國青醬同蒜片,微辣仲非常惹味,配白酒一流👍🏻👍🏻另外餐湯都好好飲,menu其實在太多選擇喇,下次一定會再去試埋其他🥰

🌟法式甜酒西班牙杜洛克豬肉眼扒配南瓜醬🌟

🌟芝士玫瑰汁海蝦燴意大利飯🌟