2022-05-25 2407 瀏覽
食過就明點解成日見人排隊等位😋😋港式風味嘅餸菜煮得夠火喉!味道高質之餘又價錢合理!下次決定帶家中長輩去再回訪🥢. ✨菠蘿拔絲咕嚕肉(梅頭) $99雖然我哋最後食哂都諗唔透…點解嚿用嚟拔絲嘅糖膠要放旁邊…而唔係咕嚕肉嘅上/下面 (因為放旁邊對拉絲係毫無幫助嘅😅)但真係整得好有水準嘅!每嚿都包圍住醬汁嘅梅頭肉肥瘦相宜!咬落啖啖肉且酸酸甜甜!勁開胃好送飯!. ✨欖菜肉崧四季豆 $68看似平平無奇卻實在好惹味!豆冇煮得過腍…保持到適當嘅口感!加埋咸香嘅欖菜肉崧係會令人一條接一條四季豆咁啪入口🤭🤭.✨啫啫滑雞煲 $92一開蓋香氣四溢!香到隔離枱即刻跟風叫咗個😂😂件件雞件嫩滑又入味!而且吸收哂醬汁精華嘅配料(豬潤, 蒜粒, 洋蔥, 香菇) 都唔好錯過要食哂呀!大推薦!.✨瑤柱蝦粒帶子蛋白炒飯 $88好夠鑊氣嘅炒飯👍🏻👍🏻海鮮粒鮮味彈牙!飯又炒得夠乾身!味道好而且份量勁足!Be食吓食吓添咗兩次飯😝.✨熱蕃薯糖水 $0飯後送懷舊嘅經典港式糖水🧡蕃薯夠哂腍又甜美!且帶有啖啖薑味滲出!正!!

✨菠蘿拔絲咕嚕肉(梅頭) $99
✨欖菜肉崧四季豆 $68