2024-04-28 149 瀏覽
𝕃𝕖𝕖𝕝𝕒 - ɢᴏɴɴᴀ ʙᴇ 🔥 ɪɴᴅɪᴀɴ ʀᴇsᴛᴀᴜʀᴀɴᴛ將會變預約困難店嘅印度餐廳~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~呢間23年11月開業嘅印度餐廳由前CHAAT嘅Chef Manav主理,under Jia Group (旗下餐廳有ᴍᴏɴᴏ, ᴀɴᴅᴏ, ʟᴏᴜɪsᴇ, ᴇsᴛʀᴏ) 餐廳由Andre Fu 設計 (Asia Best 50 restaurant 2024 No.1 SÉZANNE Tokyo同St Regis HK係佢design) 睇個牌面已經夠星級,幾個禮拜前去試埋,我覺得佢將會好似CHAAT咁難Book,同埋我已經想再返去食! 🌟為必點推介 🌟ʀᴇᴄᴏᴍᴍᴇɴᴅ 𝕎𝕖𝕝𝕔𝕠𝕞𝕖 𝔽𝕠𝕠𝕕 我初初比呢幾粒味道好熱氣嘅嘢嚇-嚇🤔個期望值由100變10,佢好似係包裝零食拎幾粒出嚟咁…. 希望佢遲啲轉咗佢啦 🌟𝕃𝕦𝕔𝕜𝕟𝕠𝕨𝕚 𝕋𝕠𝕜𝕣𝕚 ℂ𝕙𝕒𝕒𝕥 $𝟙𝟙𝟠ᴾᴼᵀᴬᵀᴼ ᴮᴬˢᴷᴱᵀ ᶜᴴᴬᴬᵀ, ˢᵂᴱᴱᵀ ᴬᴺᴰ ˢᴼᵁᴿ ᶜᴴᵁᵀᴺᴱᵞˢ好彩第二碟即刻救返,用鬆脆雀巢裝住豆類雜菜餡料,再混合果醬豆醬乳酪,再配清新石榴,每啖口感有晒脆同滑、
將會變預約困難店嘅印度餐廳

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

🌟為必點推介 🌟ʀᴇᴄᴏᴍᴍᴇɴᴅ

𝕎𝕖𝕝𝕔𝕠𝕞𝕖 𝔽𝕠𝕠𝕕

🌟𝕃𝕦𝕔𝕜𝕟𝕠𝕨𝕚 𝕋𝕠𝕜𝕣𝕚 ℂ𝕙𝕒𝕒𝕥 $𝟙𝟙𝟠
好彩第二碟即刻救返,用鬆脆雀巢裝住豆類雜菜餡料,再混合果醬豆醬乳酪,再配清新石榴,每啖口感有晒脆同滑、甜酸辣嘅層次,而且份量適中,會有少少食到唔停口,唔夠喉嘅感覺,而且非常開胃

𝕌𝕟𝕚 𝕓𝕦𝕥𝕥𝕖𝕣 ℝ𝕠𝕘𝕙𝕒𝕟𝕚 ℕ𝕒𝕒𝕟 $𝟙𝟟𝟠
ᴬᵁˢᵀᴿᴬᴸᴵᴬᴺ ˢᴱᴬ ᵁᴿᶜᴴᴵᴺ, ᴸᴬᵞᴱᴿᴱᴰ ᴺᴬᴬᴺ
見好多人大推嘅一道菜,但係我就覺得一般,可能印度菜口味偏濃好多香料調味,食咗幾味菜個口有其他味再食呢個海膽Naan就食唔出海膽嘅鮮

𝔹𝕠𝕟𝕖𝕝𝕖𝕤𝕤 𝕄𝕒𝕤𝕒𝕝𝕒 ℂ𝕙𝕚𝕔𝕜𝕖𝕟 𝕎𝕚𝕟𝕘𝕤 $𝟠𝟠
ᴷᴼᴷᵁᴹ ᴮᴱᴿᴿᵞ ᴬᴺᴰ ᵀᴬᴹᴬᴿᴵᴺᴰ ᴳᴸᴬᶻᴱ
好啱Date night食嘅雞翼,拆晒骨做一個Cube型

🌟 𝕊𝕞𝕠𝕜𝕖𝕕 𝔹𝕦𝕥𝕥𝕖𝕣 ℂ𝕙𝕚𝕔𝕜𝕖𝕟 $𝟚𝟝𝟠
ᶜᴬᴿᴬᴹᴱᴸᴵˢᴰ ᵀᴼᴹᴬᵀᴼ, ᴹᵁˢᵀᴬᴿᴰ ᴼᴵᴸ
ᴼᴾᵀᴵᴼᴺᴬᴸ ⁵⁰ᴹᴸ ᴸᴬᴾᴴᴿᴼᴬᴵᴳ ᵂᴵˢᴷᴱᵞ ⁷⁰
我大愛嘅一道菜,帶蕃茄味香辣口順滑,煙熏味超濃超香,雞好Juicy,又係會食唔停口嘅一道菜

🌟𝔹𝕠𝕟𝕖 𝕄𝕒𝕣𝕣𝕠𝕨 𝔹𝕚𝕣𝕪𝕒𝕟𝕚 $𝟛𝟟𝟠
ᴬᴳᴱᴰ ᴮᴬˢᴹᴬᵀᴵ ᴿᴵᶜᴱ, ˢᴬffᴿᴼᴺ, ᴿᴼˢᴱ ᵂᴬᵀᴱᴿ
呢個係令我想再返去食嘅Reason,外皮酥脆,個飯超香口,入面好多牛肉好soft好入味,再配埋牛骨髓嘅精華真係香到爆,真正foodgasm,portion 都幾大

🌟𝕄𝕒𝕤𝕒𝕝𝕒 ℂ𝕙𝕒𝕚 $𝟜𝟠
榮升我香港Top 1 超滑超香好飲又夠熱,唔知可唔可以得閒入去淨係飲杯Masala Chai, 佢平過我Fuel果杯

𝔸𝕝𝕞𝕠𝕟𝕕 𝕂𝕦𝕝𝕗𝕚 $𝟠𝟠
ᴬᴸᴹᴼᴺᴰ ᴮᵁᵀᵀᴱᴿ, ᴿᴬˢᴾᴮᴱᴿᴿᵞ ᴳᴱᴸ
味道同質感我都唔鍾意,不過我吹蠟燭嘅時候吹起啲花瓣好有效果,可惜冇人幫我影低😂
生日
  • Lucknowi Tokri Chaat