2023-08-12 459 瀏覽
普通拉麵簡「慢煮叉燒」的話正常會跟2塊叉燒。叫左個加大套餐(紫菜,叉燒,蛋),諗住食多塊叉燒拉。點知黎到得1塊慢煮,1塊火灸,total 2塊。問佢點解明明加大左都同冇加大既一樣,得2塊叉燒,個staff 話因為火灸叉燒厚過慢煮,所以原本簡左慢煮既2塊會減一塊,話係公司policy,真係吹漲。個logic 完全錯晒。比extra錢要個加大套餐就係想食多啲,點知連原本應有既份量被剝削,真心_9!仲有,雖然未去到嬲但都想講…我同朋友2個人12:30左右去到,完全冇客人。佢叫我坐兩個人位勁逼勁窄,明明仲有好多位。好聲好氣問佢可唔可以坐四個人位,佢就話因為中午繁忙時間所以要留位。咁我就話如果一陣真係有好多人嘅話先轉枱,之後就被西面。但其實我食完走咗佢間舖頭都係冇客人嚟。 呢個都算,最嬲真係佢個搵笨加大套餐!
普通拉麵簡「慢煮叉燒」的話正常會跟2塊叉燒。

仲有,雖然未去到嬲但都想講…
呢個都算,最嬲真係佢個搵笨加大套餐!
2023-08-12