2024-01-31 26 瀏覽
今日,我撲去咗間食埠叫海之戀,起晏沈住套嘢食嘅心情,就決定嘗下「麥當勞」嘅熱香餅早餐。講真,熱香餅咬落去酥脆得嚟唔油膩,配上熱辣辣嘅即磨咖啡,真係嘆為觀止!咖啡香郁得嚟又唔太苦,飲一啖暖笠笠真係心都暖哂。唔使擔心,當然唔會漏咗要試吓佢地個「快閃優惠」嘅香芋批!正!個皮啖啖都係鬆化脆口,內裡嘅香芋泥清甜住口, 真係好得意!食落好似一陣子香芋旋風吹過,滿嘴留香,食落真係過癮至極!至於嗰杯「熱蜜糖玫瑰鮮奶咖啡」,望落就好吸引。雖然玫瑰花瓣裝飾得唔係咁完美,不過一啖咖啡落肚,微微蜜甜撲鼻而來,裏頭玫瑰味可能有啲隱匿,但依然飲落心情百倍!整體嘅食驗,真係話晒都係抵食死的,落區可以一試!👌🍽😋