2018-12-31 108 瀏覽
聖誕節兼臨近年尾,朋友聚會飯局特別多!今次同朋友提早慶祝聖誕,揀左尖沙咀Brick Lane分店,好鬼有氣氛!餐廳裝修本來已經好有情調,而家有埋聖誕裝飾更加應下節。店員好熱情介紹我地有聖誕特飲,外型好可愛,仲有Mocktail可以揀,岩哂近排唔飲得酒嘅我。蜜桃蘋果加上梳打感覺清新,仲有少少薑味香得黎唔會太辣,好配合呢個季節。沙津單係顏色已經令人好有胃口,沙津醋唔會過酸幾好味,大蝦同帶子都好有水準,煮嘅火喉剛剛好,爽口鮮味。主菜龍蝦扁意造型好搶眼,扁意粉口感好好唔會太淋,而且唔會太多Cream變得好膩;龍蝦啖啖肉,新鮮所以保持到肉質爽口鮮甜。不過意粉份量唔算大,女仔食剛好男仔可能未必夠。肉眼扒點五成熟,所以中間肉色仍帶粉紅,食落好柔軟。伴碟薯仔同蕃茄味道都唔錯,個蒜烤嘅時間可以再長少少會更香。食得差唔多,不過都唔可以少左甜品!揀左蘋果Pancake配雲呢拿雪糕,上碟前再淋上糖漿,一黎已經聞到好香甜嘅味。Pancake蛋味好突出,蘋果粒酸酸甜甜,作為飯後甜品唔會太膩。新鮮Pancake加雲呢拿雪糕一冷一熱,正呀!食物味道唔錯,而且餐單幾有心思,加埋有情調嘅氣氛的確岩朋友或者情侶黎食飯慶祝節

餐廳裝修本來已經好有情調,而家有埋聖誕裝飾更加應下節。

烤蝦帶子嫩菠菜沙律

龍蝦扁意粉

不過意粉份量唔算大,女仔食剛好男仔可能未必夠。
澳洲安格斯肉眼扒

食得差唔多,不過都唔可以少左甜品

食物味道唔錯,而且餐單幾有心思,加埋有情調嘅氣氛的確岩朋友或者情侶黎食飯慶祝節日。見到隔離枱點嘅飲品好靚,下次黎要試番杯。