2018-05-08 142 瀏覽
一家人提早食返餐好既慶祝母親節🤗帶媽媽去鋸下扒先!雖然呢度係工業大廈,但位置都幾就腳,帶住姪仔黎食都唔困難,位置就係apm 附近好易搵。上到去地方感覺幾寬敞,都坐到成10-12枱客,而且見到好多一家大細係度食,仲有唔少小朋友。估唔到仲設有BB櫈,我姪仔都有個靚位一齊join呢餐飯,雖然佢先係bb仔未食到住😂呢度有飯、意粉、扒仲有pizza選擇,set dinner就抵食d,有埋餐湯、餐包、沙律同甜品。我地都叫左一個set,其他就散叫。首先黎個沙律,份量唔算多,但沙律菜新鮮,巴馬火腿我都幾鍾意,算厚身同幾咸香的。跟餐既餐湯係蕃茄湯,個人唔太好蕃茄只飲左一啖,但媽咪覺得幾好飲,有粒粒蕃茄肉,質感濃厚。跟餐仲有兩片蒜蓉包添~輪到主菜,呢個飛魚子煙三文魚意粉係有驚喜既..魚子一早拌好左,每一啖都食到卜卜脆既魚子好過癮~意粉亦煮得彈牙,忌廉汁芝士味濃仲有d似芝士龍蝦既感覺,配住青瓜絲解下膩👍🏻👍🏻肉眼配薯條(5成),薯條係薯仔肉多既粗薯條,肉眼如圖所見真係做到5成熟,剛好鎖住肉汁,好有肉味。配既蘑菇汁亦令牛扒有畫龍點睛既效果,蘑菇汁非常香濃惹味~唯獨肉眼扒有少少筋,有少部分比較會難切開d,不過都
一家人提早食返餐好既慶祝母親節🤗帶媽媽去鋸下扒先!

巴馬火腿伴蜜瓜田園沙律伴無花果黑醋汁

餐湯

蒜蓉包

跟餐仲有兩片蒜蓉包添~
飛魚子煙三文魚白酒忌廉汁意粉

輪到主菜,呢個飛魚子煙三文魚意粉係有驚喜既..
安格斯肉眼扒

肉眼配薯條(5成),薯條係薯仔肉多既粗薯條,肉眼如圖所見真係做到5成熟,剛好鎖住肉汁,好有肉味。配既蘑菇汁亦令牛扒有畫龍點睛既效果,蘑菇汁非常香濃惹味~唯獨肉眼扒有少少筋,有少部分比較會難切開d,不過都幾好食🤔
西班牙海鮮意大利飯

另外西班牙海鮮意大利飯,蝦同帶子都彈牙,但略嫌蕃茄味較重,但我又鍾意佢有好香蒜頭味🤭有點兒予盾,食落都唔錯,只係我唔愛蕃茄姐🙈愛食蕃茄既朋友應該會喜歡的~

2018-05-06
母親節