2018-12-14 304 瀏覽
睇個名以為係中餐廳,但哩間餐廳本身吸引我的除了本身評價不錯,最特別之處一定係個menu,每一道菜個名都別有心思的,首先係“今日的湯”係龍蝦湯,好重龍蝦味,入面有2隻蝦好入味,餐包夠軟身,食得出係餐廳自己整的,跟住我點的“阿蟹肉同埋蟹膏你想點呢?(Crab Meat & Crab Butter Penne)”,好香蟹味,有點creamy但不會覺得好“漏”,好食!! 然後係老公點的“狂揼牛肉漢堡(Joy Food Beef Burger)”,首先隻菇本身已經好juicy,再加埋啲芝士汁真係好正,而個漢堡扒老公話有啲 韌,但我覺得夠哂“林”,係好味的,薯條並唔係薯條,而係蕃薯條,甜甜地唔洗點茄汁已經夠味,意外地好味,飲品方便我點的普通熱朱古力,一飲就知唔係吉百利或三花牌,而係可可味較重的靚野,唔會勁甜,不過自己比較喜歡奶味再重啲朱古力,而老公點的Black Forest(覆盆子朱古力),我自己由於對朱古力奶好有堅持所以平時唔會叫有其他成份的朱古力奶,哩杯係臭牛點的所以即管試下,竟然有驚喜,真係好似飲整黑森林蛋糕而又一啲都唔過甜,比想像中好味!! 間餐廳裝修得幾靚,啲餐具都好有心思,老闆同其他員工都好nice,值得再嚟食!!
今日的湯:龍蝦湯
狂揼牛肉漢堡
阿蟹肉同埋蟹膏你想點呢?
覆盆子朱古力(凍)
朱古力(熱)
2018-12-14
今日的湯:龍蝦湯
狂揼牛肉漢堡
阿蟹肉同埋蟹膏你想點呢?
覆盆子朱古力(凍)
朱古力(熱)