2023-11-29 437 瀏覽
..@happyrollerhk in #開心餅店(旺角).HR係其中一間我好愛嘅捲蛋今日去買現貨!來到旺角嘅開心餅店鋪頭感覺真係好有歷史感嘅舊式餅店入邊都有好多好懷舊 & 好傳統嘅麵包 糕點HR嘅Menu都擺係出邊!是日有嘅味都會寫係板到!好方便.. 想食就可以隨時去買!.開心果x原味麻糬捲蛋 $198.一開始以為係黑芝麻捲蛋體? 雖然唔make sense..一食.. 喔!竹炭🤣..開心果忌廉好濃郁.. 真係有滿滿開心果的濃郁滿足感!另一邊廂係原味!令到嗰捲蛋唔會下下都受到開心果攻擊畢竟未必個個人都鍾意咁濃.. 始終nuts類嘅cream容易膩!所以口感 & 搭配好好!開心果配牛奶的感覺!竹炭捲蛋嘅搶鏡程度不大 完美輔佐!仲有口感軟Q嘅麻糬豐富口感成件事係滿足嘅🥹.下次再去買其他味先!😗..#香港美食 #港式餐廳 #卡路里 #飲食記錄 #飲食控制 #營養 #健身 #健康飲食 #無添加 #減脂 #增肌減脂 #增肌 #減肥餐單 #減脂餐 #myfitnesspal #fitnesshk #hkfitness#calorieswithmic包點 #calorieswithmic甜品 #c

@happyrollerhk in #開心餅店
(旺角)
HR係其中一間我好愛嘅捲蛋
今日去買現貨!來到旺角嘅開心餅店
鋪頭感覺真係好有歷史感嘅舊式餅店
入邊都有好多好懷舊 & 好傳統嘅麵包 糕點
HR嘅Menu都擺係出邊!
是日有嘅味都會寫係板到!
好方便.. 想食就可以隨時去買!
開心果x原味麻糬捲蛋 $198
一開始以為係黑芝麻捲蛋體? 雖然唔make sense..
一食.. 喔!竹炭🤣..
開心果忌廉好濃郁.. 真係有滿滿開心果的濃郁滿足感!
另一邊廂係原味!令到嗰捲蛋唔會下下都受到開心果攻擊
所以口感 & 搭配好好!開心果配牛奶的感覺!
竹炭捲蛋嘅搶鏡程度不大 完美輔佐!
仲有口感軟Q嘅麻糬豐富口感
成件事係滿足嘅🥹
下次再去買其他味先!😗
#calorieswithmic包點 #calorieswithmic甜品 #calorieswithmic旺角 #開心餅店
外賣自取
  • 開心果原味麻糬卷蛋