1K
2018-11-29 191 瀏覽
印象中去年年頭呢間餐廳都仲喺舊址,當時同男朋友光顧過,期後搬到銅鑼灣,亦都跟朋友黎過,當時就覺得還可以。反而今次點餐冇失手,幾款食物味道都唔錯,有興趣可以參考一下。餐廳位於京都廣場,全棟大廈都係食肆,有機會遇上生客,不過佢地真係頗受歡迎,so far黎親都幾乎滿座,可以先行喺網上預約,仲有,提提你,約9點鐘就會last order,唔洗撲空餐廳面積不少,但黎幾次都係坐近門口位置,實在唔知內裡係點。餐桌擺放密麻,基本上就清楚聽到隔離枱講乜。餐牌選擇頗多,其中有啲不再供應嘅產品貼上「乏人問津,同意下架」、「完成歷史任務,光榮引退」等,好可愛餐牌選擇頗多,屬於新式韓國菜,將韓國料理元素加入,前菜例如飯卷、餃子、煎餅,另有炸雞、炸魚、漢堡、薄餅、飯麵等,甜品選擇不少,有窩夫、多士、班戟等。普遍菜品份量頗多,適合三至四人用。韓式海鮮煎蛋薄餅 $98雖然賣相唔算好吸引,但味道不錯的,哈。煎餅粉漿唔厚,而且入口香脆,唔會好似食緊粉餅,煎得乾身,油膩感唔重附上醬汁,酸酸地,配搭得宜。至於海鮮,已經切到零碎,口感係有的,我諗有墨魚掛。煙三文魚凱撒沙律 $98換轉平時嘅我,肯定唔會點沙律的,不過最近打左幾

韓式海鮮煎蛋薄餅 $98
韓式海鮮煎蛋薄餅
煙三文魚凱撒沙律 $98
換轉平時嘅我,肯定唔會點沙律的,不過最近打左幾次邊爐,感覺腸胃都需要啲沙律,所以點的,味道唔錯,隔離枱仲跟點添。沙律份量不少,加左麵包粒,少量芝士粉,沙律菜新鮮爽口嘅,煙三文魚都大方,五大片,唔會好鹹,配菜食剛好

煙三文魚凱撒沙律

炸魚甜薯條配泡菜蛋黃醬、香蒜蛋黃醬 $138
呢份炸魚薯條性價比幾高,而且頗有水準。首先擺盤唔錯,將紙卷起,想唔到裡面全部都係蕃薯條,兩個人真係食唔哂,份量好多啊
而且即時炸起,好香脆,蕃薯味明顯,配蛋黃醬好味。減低油膩感,附上檸檬,炸魚有五件,都幾大舊,外皮值得一讚,炸到香脆,唔厚粉好重要,魚肉嫩滑唔乾。鐘意炸魚薯條的話,推薦

炸魚甜薯條配泡菜蛋黃醬、香蒜蛋黃醬

泡菜蛋黃醬、香蒜蛋黃醬

荔枝柚子乳酪梳打 $38
我就忍唔住點左杯飲品,中規中矩,柚味不重,加左粒荔枝咁,勝在唔會太甜。
荔枝柚子乳酪梳打

上次到訪主要試啲相機食先嘅菜式,味道還好;今次點嘅都係實而不華,水準唔錯
2018-11-28
韓式海鮮煎蛋薄餅