2019-03-06 115 瀏覽
食厭左連鎖個啲火鍋店,所以就決定搞搞新意思試新野👻-中午黎到既時候,人流唔算多,唔使點等就有位,環境都幾舒服😆-有啲驚喜既係有好多款唔同鍋選擇,直情可以黎幾次試唔同既口味🤪 同行既朋友都掙扎左一輪先揀到,而我就揀左個清清地既芝士牛奶鍋🤤-個鍋望起上黎已經夠豐富,食落真係好足料又好新鮮,真係有足哂menu上面既材料🍲 個鍋滾起左之後溶左芝士,香噴噴仲起泡,未食都流哂口水🤤🧀 不過個火唔知係唔係唔夠強勁,啲芝士攪左一輪先溶到🤣-個鍋本身已經夠豐富,但係跟個鍋都會附送飯或者粉絲,我自己覺得粉絲份量啱啱好,而朋友升級叫咗滷肉飯,個size都幾大,又好多肉係上面,啱哂一啲大食啲既朋友😆-我哋落單嘅時候冇諗過個鍋咁大,已經急不及待嗌定多啲野食,結果真係飽到差啲食唔落🤣 推介好嫩滑既安格斯牛肉🥩-另外仲有叫到凍豆腐同麻吉燒🤪 幾特別係佢地原來都係熱食🤣 麻吉燒大大舊好煙韌,而豆腐係有啲口感,唔係稔既質感😋-仲有兩款小食都值得大家試下🤓 鹽酥雞同台灣腸雖然望落去好多油,但食落唔算鹹,反而幾開胃,大大份啱4個人share✨-飲品方面,叫左杯芒果冰沙涼一涼🍧 抵讚既係唔會甜到打冷震,而且大大杯,唔怕食食下
食厭左連鎖個啲火鍋店,所以就決定搞搞新意思試新野👻
中午黎到既時候,人流唔算多,唔使點等就有位,環境都幾舒服😆

芝士牛奶鍋

滷肉飯•粉絲

安格斯牛肉片

麻吉燒
凍豆腐

鹽酥雞
蜜味台灣腸

飲品方面,叫左杯芒果冰沙涼一涼🍧 抵讚既係唔會甜到打冷震,而且大大杯,唔怕食食下無野飲👅
芒果鮮奶冰沙

總括黎講,我覺得呢間打邊爐性價比好高!! 因為每一樣食物份量都好多,對得住個價錢😆 地方都好舒服,上菜都好快,所以回頭率都高🤘🏻
2019-03-02
芝士牛奶鍋