2019-01-15 200 瀏覽
星期一放工專登到megabox睇傢俬,因為就嚟農曆新年屋企都想換新嘅傢俬,順便食埋晚飯, 行到五樓見到有間Achacha Food & Beverage Boutique, 店舖開揚帶靜,環境都唔錯, 一於就試下佢啦! 看見餐牌有dinner set 或者可以單點,價錢都相當實惠,我點了以下的食物: 前菜有意大利雲吞配芝士,薄切煙三文魚,主菜有黑松露帶子意大利飯 $158,法式煎薄餅 $72, 沙律,牛油多士,還有兩杯飲品 Lemonade, fruit tea。意大利雲吞配芝士 ~ 一碟有五粒意大利雲吞, 味道偏淡,不過賣相都幾靚嘅!薄切煙三文魚 ~ 肥美的煙三文魚配上甜甜酸酸的醬汁,非常開胃。粟米湯 ~ 非常香濃的粟米味,還有很多粟米蓉,正!牛油多士 ~ 多士凍咗啲, 幸好有牛油配搭。法式煎薄餅 ~ 餡料有煙三文魚,菠菜,車打芝士,紅蔥頭,忌廉。 薄餅煎得非常香脆好味, 再配上紫薯蓉,賣相精美!是日沙律 ~ 沙律菜新鮮。黑松露帶子意大利飯 ~ 意大利飯粒粒煙韌有口感, 但上菜的時候只有微熱,如果食物上枱時可以熱辣辣就更加好味了。Lemonade ~ 味道清新非常好飲!Fruit T

意大利雲吞配芝士

薄切煙三文魚

粟米湯 ~ 非常香濃的粟米味,還有很多粟米蓉,正!
粟米湯

牛油多士 ~ 多士凍咗啲, 幸好有牛油配搭。
牛油多士

煙三文魚法式煎薄餅

是日沙律 ~ 沙律菜新鮮。
沙律

黑松露帶子意大利飯

Lemonade ~ 味道清新非常好飲!

lemonade

Fruit Tea ~ 這杯熱水果茶有新鮮的士多啤梨, 雪梨, 入口不算太甜。
fruit tea

整體來說Achacha係可以再幫襯的餐廳,因為我覺得一間餐廳的服務好重要,而這裏的店員都非常親切服務好好,食物方面都唔錯但有進步的空間,環境非常舒適, 所以下次到megabox我都會選擇Achacha。

2019-01-14
薄切煙三文魚