2021-08-09 1290 瀏覽
人氣拉麵店😍星期六下午等了一小時先有位🙈在店外排隊又熱又悶,還要避冷氣機水🤣所以還是早點去可能不用等太耐😟呢間店下午食沾麵,晚上才吃拉麵,不要搞錯了😝🔆魚介豚骨蕃茄海蝦沾麵$𝟠𝟠 首先試下湯底,好重的蝦味🦐反而蕃茄味就欠奉😶揀左普通醬汁,個人覺得濃度剛好,食完都唔會覺得好口乾🙌🏼入面仲有好多櫻花蝦夠哂足料❣️麵嘅質感屬於偏硬有點煙韌果種。店家標明麵的份量是一般店的1.5倍,所以叫左少麵,但佢比錯左普通😂最後真係食到攤係度😹麵的配料有小塊紫菜及半隻半熟蛋。湯裡面除了有切成粒狀的豚肉,還有!我最愛的荀🤤但佢地嘅荀帶有很重的胡椒味🧐第一下食嗆到😭因為怕不夠餸,所以要左增量叉燒,有三大塊,偏瘦的但不會乾柴👍🏼店舖裝潢加入左好多動漫元素,睇見都好開心🥰座位坐得闊落,每枱之間都有一定距離,唔會編排到好逼,所以排隊等咁耐就係咁解🙈整體味道湯底各樣都係幾好❤️

魚介豚骨蕃茄海蝦沾麵

🔆魚介豚骨蕃茄海蝦沾麵$𝟠𝟠