熟悉我嘅朋友都知道,我好鍾意去唔同cafe食嘢傾計,所以前排朋友就約了去呢間🦌主題餐廳,原來星期一至三仲有半價優惠餐廳的位都多,更有特色鳥籠位置,可以打卡~特別喜歡當晚set dinner,點了個烤西班牙黑毛豬鞍伴香濃燒汁,無論前菜定主菜都相當有質素。🌟前菜-黑松露意大利雲吞黑松露意大利雲吞出乎意料地非常好食,是好creamy香濃的黑松露醬,配上外皮質素好好,滑texture且厚度適中嘅雲吞😋好味真係會忍唔住將黑松露醬當湯飲埋🦌main- 烤西班牙黑毛豬鞍伴香濃燒汁烤西班牙黑毛豬鞍伴香濃燒汁的確幾有驚喜,因為我都好一段時間無食到高水準嘅豬鞍扒!先說外層,雖然烤到好香脆,但入面鎖住了相當份量的肉汁,幾軟嫩juicy!而且豬鞍扒非常有厚度,食落去好🈵️足。旁邊的紫薯蓉都幾有心思,味道少甜但夠香濃。🍝蟹籽蟹肉明太子扁意粉蟹籽蟹肉明太子扁意粉是creamy的texture,而且上面是滿滿的蟹子。意粉幾有咬口,伴上粒粒蟹肉同黃椒、綠椒,感覺幾健康。🍸drinks2款soda的甜度適中,而且各有特色,感覺幾refreshing。荔枝菠蘿藍蝶花梳打的菠蘿味較重,飲落去啖啖水果香。另外玫瑰白桃梳打是比較

餐廳的位都多,更有特色鳥籠位置,可以打卡~

🌟前菜-黑松露意大利雲吞
黑松露意大利雲吞

黑松露意大利雲吞出乎意料地非常好食,是好

🦌main- 烤西班牙黑毛豬鞍伴香濃燒汁
烤西班牙黑毛豬鞍伴香濃燒汁

旁邊的紫薯蓉都幾有心思,味道少甜但夠香濃。

🍝蟹籽蟹肉明太子扁意粉
蟹籽蟹肉明太子扁意粉

🍸drinks
荔枝菠蘿藍蝶花梳打
玫瑰白桃梳打

2款soda的甜度適中,而且各有特色,感覺幾refreshing。荔枝菠蘿藍蝶花梳打的菠蘿味較重,飲落去啖啖水果香。另外玫瑰白桃梳打是比較淡香的玫瑰香,清新脫俗。

呢間cafe的確幾值得一去再去!
黑松露意大利雲吞
蟹籽蟹肉明太子扁意粉