2024-01-18 3773 瀏覽
同老公行完街係時候要醫肚,發現大瀛喜有燒榴槤放題,平日光顧八點後入座$288/位,齋食榴槤已經足以回本,何況仲有其他嘢食, 簡直係物超所值。今晚都算幾爆場,我哋食尾圍,好彩仲有烤榴槤,門口貼住張紙寫數量有限售完即止, 個心勁驚冇得食。烤榴槤必食,外皮乾脆,內裏軟糯香甜,甜度極高,當飯後甜品吃也不錯呀。食放題不能錯過就是刺身,整體都好新鮮,最喜歡魚生片,厚薄度剛剛好,有咬口。 另外榮螺同甜蝦都好甜美,推介。羊腩煲應該係季節限定食品,總括嚟講味道不錯,羊肉唔會太騷,抆得好淋。海鮮粥真材實料,有啖啖蟹黃,仲有大大隻鮮蝦/海蜆等海鮮在內,鮮味無比。烤蠔 風味十足,炸蒜香味撲鼻,蠔肉飽滿肥尾。烤牛舌有驚喜,燒得一啲都唔乾,而且咬口十足,充滿回彈力。羊架亦很推介,燒得啱啱好,好多汁。食物款式多得很不能盡錄,除咗任點任食嘅食物之外,還有食物自助區,有不同的冷盤與熟食提供。意想不到溏心蛋好吃得很,超入味,隻隻都係流心效果,個蛋黃好香。飲品款式放滿幾個雪櫃,有冷有熱,有罐裝有包裝,還有酒類無限供應…啤酒/清酒乜都有。

烤蠔 風味十足,炸蒜香味撲鼻,蠔肉飽滿肥尾。

烤牛舌有驚喜,燒得一啲都唔乾,而且咬口十足,充滿回彈力。

羊架亦很推介,燒得啱啱好,好多汁。