2021-12-30 38 瀏覽
天氣轉凍,最啱食多啲澱粉質!今次黎到呢個頗有名既拉麵店,店鋪位置唔多,裝修有日本氣氛,而且燈光暗暗地,幾有feel架!✨北海道海老濃厚拉麵係期間限定款式黎,主要有濃厚蝦湯底、蟹肉同櫻花蝦。蝦湯質地好厚好creamy,飲落好鮮甜,唔會死咸。至於啲麵亦有咬口,浸耐左都唔覺得會變到軟哂冇哂韌勁!除左蟹肉同櫻花蝦之外,仲有木耳絲、芽菜、叉燒、温泉蛋等等既配料,值得一提既係佢地隻温泉蛋,入面個蛋黃超流心,好好食!✨北海道花咲蟹濃厚拉麵一樣都係期間限定款式,配料亦同海老拉麵一樣,只係冇左櫻花蝦,湯底亦轉左係蟹湯底。蟹湯既味道比較清甜,食落冇咁膩,比較温和冇咁突出,中意清新啲既朋友可以揀呢款拉麵!

✨北海道海老濃厚拉麵

✨北海道花咲蟹濃厚拉麵