2023-12-29 1252 瀏覽
地址-炑八韓烤 (MegaBox)九龍灣宏照道38號企業廣場5期MegaBox地下21號舖前排至得閒睇完成套魷魚遊戲(唔準話我遲),咁岩行MEGA BOX時見到呢間居然做呢個主題喎,即刻去試下先,一坐低職員已經幫手倒爐邊蛋及芝士粟米,另外就送上泡菜,佢最貼心係每上一道泡菜,都會介紹係咩黎,唔會盲摸摸咁唔知食咩,另外仲送上生蒜片,生菜同前菜沙律,除左沙律冇問外,其餘都係免費任加,保證夠食,正。💋新鮮魷魚,呢個一上黎時見到個造型真係不得了,我地煎完就剪黎食啦,佢都幾大條下,剪到唔少出黎,食落幾彈牙,又有香脆的表面,唔錯。💋深海鱈魚肉,呢個佢算係厚切咁上碟,感覺已經好抵了,食落啖啖肉咁,又唔會話過嚡,食落魚味都幾重下,無需過多的調味都可以食到食物本身的味道。💋韓式香腸,呢個雖然睇落似普通芝士腸咁,但食落都感覺到分別的,我地都煎到佢表面脆身,唔錯。💋安格斯外裙肉及和牛牛肋條,呢個佢都係切得幾厚身,唔會食完都唔知有冇食過的錯覺XD,將生菜包裹住佢地同埋蒜片,食落油膩感大減外,仲帶有一點的蒜頭獨有的辛辣味,同時又唔會令到牛味被覆蓋,絕對令人回味無窮。💋梨汁雞肉,佢D雞肉睇落以為份量好多,原來係因為
地址-炑八韓烤 (MegaBox)
九龍灣宏照道38號企業廣場5期MegaBox地下21號舖

💋梨汁雞肉,佢D雞肉睇落以為份量好多,原來係因為佢切得厚身,所以有呢個錯覺,而可能佢醃得夠時間的關係,所以就算煎完都好,都食得出梨汁的甜味,配上雞肉爽口彈牙的口感,正。

💋月見牛腹肉,估唔到呢度都有月見牛腹肉食,我地煎完後再蘸埋蛋漿,佢蛋漿有另外加添調味料,所以食落帶一點鹹味,味道層次豐富,正!

💋醬油五花肉,佢呢個五花肉已經用醬油預先醃好,所以煎完就算唔加調味料都好,都十分夠味,而且佢五花肉睇上去已經見到肥瘦均稱,一層一層咁,畫面真美,食落仲幾彈牙,唔會過嚡。

💋紅燈及綠燈沙冰,呢兩杯飲品簡直同成個餐主題好夾,飲落清爽解膩,係韓燒咁熱的環境下飲,簡直係透心涼。

💋Front Man 椪糖曲奇雪糕,最後食返個雪糕作結先,呢個雪糕食落雲呢拿味勁重,而且佢塊椪糖曲奇又可以自己拗出唔同造型,而我就好叻叻咁拗出個星形出黎,真係有得食,又有得玩,為呢個豐富的晚餐畫上完美的句號。

2023-12-13