2024-03-07 420 瀏覽
自從去過西班牙旅遊之後,就愛上咗Tapas, 不過香港食Tapas 普遍偏貴,最近發掘咗太子一間好抵食嘅Tapas bar, 一於開心Share 先今次我叫左二人餐,見所有客人都系order呢個,因為CP值比較高二人餐 $488+頭盤包4款Tapas1)伊比利亞火腿忌廉薯餅**薯餅外脆內軟。餡料creamy,食落仲有小小火腿,小小咸,將味道帶出來。(2)西班牙青椒仔**初時仲以為系辣嘅。原來呢只青椒仔系唔辣嘅。輕輕炸再灑上小小鹽,外脆內軟,簡單但好味。(3)煙三文魚蕃茄牛油果沙律**三文魚鋪在牛油果蓉 上。加上番茄,牛油果蓉令到成個沙律個味好清新,好食(4)蒜片欖油大蝦**大蝦食落爽口彈牙,連同蒜片一齊食夠惹味。PASTA:3揀1🍤 明太子忌廉煙肉菠菜大蝦扁意粉:**扁意粉上有4只大蝦加啲三文魚籽,蝦大只又彈牙,意粉夠煙靭,配合creamy滑漏明太子忌廉醬,好好味。ENTREE:3揀1慢煮焦糖豬腩配香烤飯團及炸藕片**豬腩肉大大件,半肥瘦,好軟腍,好juicy,個焦糖汁好好味,配埋烤飯團,perfectDESSERT:自家制西班牙油炸鬼Churro即叫即做,熱辣辣,爽脆松化。同雪糕及朱

二人餐 $488+
頭盤包4款Tapas:
(1)伊比利亞火腿忌廉薯餅

(2)西班牙青椒仔

(3)煙三文魚蕃茄牛油果沙律

(4)蒜片欖油大蝦
**大蝦食落爽口彈牙,連同蒜片一齊食夠惹味。

PASTA:3揀1
🍤 明太子忌廉煙肉菠菜大蝦扁意粉:

ENTREE:3揀1

慢煮焦糖豬腩配香烤飯團及炸藕片

DESSERT:
自家制西班牙油炸鬼
Churro即叫即做,熱辣辣,爽脆松化。
同雪糕及朱古力醬一齊食。好正。

另外可以加錢飲特飲,我就叫咗紅及白 Sangria, 酒味夠濃,好多生果味,好好飲。

原來呢間日間喺coffee shop,晚上先系Tapas bar, 好特別👍

• 煙三文魚蕃茄牛油果沙律
  • 蒜片欖油大蝦