2020-04-07 3366 瀏覽
有日食完晚餐路經見到門口個二人餐牌好抵,即使唔食套餐,單點價都唔貴,即刻mark低佢。其實已經mark左一段時間,但深水埗無野行,成日食完野都百無聊賴,所以一直都未去。而家因為疫情關係,盡量減少係戶外既時間,所以收工後近近地去深水埗食完野就番屋企。如果仍然擔心疫情而唔想堂食,其實外賣更超值,有8折!!晚上6點到達,客人唔多,人流算快,大多食完就走人,無坐太耐。我同朋友兩個order左個二人餐 $218,有小食、主菜、餐飲,人均$120,非常抵。小食– 奶油燉焗肉丸配烤餅作為一個二人小食,份量相當充足。肉丸size同質感都幾似IKEA肉丸,味道亦唔差,只係奇怪地係5粒,無得平均分。主食兩款 – 堤諾先生厚批、培根起司瀑布麵PIZZA內有培根、雜菇、辣肉腸,師傅落料無手軟,每啖食落都有好多料;雖然係厚批,但原來唔係pizza hut果d厚批款,批底薄身d又煙韌d,而且咁油添,唯一美中不足係芝士太少.....芝士0存在感意粉反而有驚喜,望住職員係面前倒入熱溶芝士,嘩!!! 好治癒滿足番我對芝士既渴望。意粉配料都係培根、雜菇為主,好有鹹香,食前一定要撈好,因為個忌廉汁好稀,要撈埋芝士,個汁先變

小食– 奶油燉焗肉丸配烤餅
奶油燉焗肉丸配烤餅

主食兩款 – 堤諾先生厚批、培根起司瀑布麵
堤諾先生厚批

培根起司瀑布麵

意粉反而有驚喜
,望住職員係面前倒入熱溶芝士,嘩!!! 好治癒
滿足番我對芝士既渴望。意粉配料都係培根、雜菇為主,好有鹹香,食前一定要撈好,因為個忌廉汁好稀,要撈埋芝士,個汁先變杰,意粉先掛到汁。

飲品方面,我揀左餐湯,朋友就鮮檸可樂
南瓜湯

今日餐湯係南瓜湯,內有粒粒南湯,味道OK,不過質地較水。

由於新規例實施,每枱客人都隔得好開,所以空間感好大,環境亦舒適,唔會好嘈;不過整淨方面就麻麻,座椅上有少許油漬,同食物碎,但問題不大,食物性價比又高,整體幾推薦。
2020-04-02
堤諾先生厚批