今日去開港島嗰邊做嘢 就約定媽咪同佢去尖沙咀食lunch buffet😋😋 上網見到呢間山景閣lunch都幾抵 $148一個大人 OpenRice有優惠卷有九折!😝 記得用阿😝因為我哋兩個都唔係食得好多🙈 本來諗住平平哋有啲海鮮 冷盤 甜品食下就ok😛 但呢間都食得過喎😋 雖然冇三文魚刺身😢 但係有煙三文魚補數😍 食返幾碟先😝 凍蝦同cold cut都幾正😛 Parma ham哈密瓜超甜 唔似浸過糖水 超推介呀!😍😍😍熱盤就正常啦 有黑松露煮青口 炆三文魚頭腩 仲有啲泰式既魚餅等等 最估唔到嘅係佢仲有生滾粥😯 下次帶婆婆嚟佢一定鍾意😛 我哋要咗魚腩豬膶皮蛋粥 材料好足料亦幾新鮮 不過就杰左少少粥嘅旁邊仲有啲醉雞 涼拌木耳 麻辣豬耳 比客人送粥 都幾好!食兩個半鐘lunch buffet就可以慢慢嘆 我哋休息一陣再勁擦甜品呀😍 甜品嘅種類比我哋想像中多😯 推介嘅係泰式鮮芒果黑糯米 鮮芒果好甜 呢度用嘅唔係椰汁 似係椰糕🤔 整體唔會好甜 幾好食😋 抹茶奶凍就夠香! 仲有朱古力噴泉添啊 我梗係用棉花糖同哈密瓜點啦 哈密瓜真係超級甜呀!!1:30pm開始有師傅即場整pancake😛 總共有三款

煙三文魚

熱盤
生滾粥

醉雞 涼拌木耳

朱古力噴泉啊🍫

1:30pm開始有師傅即場整pancake😛 總共有三款口味: 香蕉朱古力 芒果杏仁 黑加倫子 我就試咗香蕉朱古力啦!即整即食 特別好味架☺️☺️
即製pancake
最後食飽飽 飲番杯latte☕️ recharge完energy再去shopping就岩哂啦😝😝
2018-09-15
煙三文魚