2022-03-21 452 瀏覽
星期六日放假就可以好悠閒甘去揾早餐食,今次就揀左觀塘龍城食個常餐。龍城既常餐選擇好多,好多變化,麵食既餸方面例牌沙嗲牛肉、五香肉丁、仿鮑火腿一定有,仲有好特別既秘制香辣魷魚,麵底就通粉、米粉、公仔麵任君選擇,加$3可以轉出前一丁或者烏冬。蛋就有煎蛋、炒蛋拼火腿/腸仔,不過就係跟返主食既餐,無得揀煎蛋拼腿/腸。麵包就有火腿芝士牛角酥、丹麥多士、牛油脆豬,強烈推薦牛角酥,有幾次食到烘到好香脆芝士半融狀態既牛角酥,真係返唔到轉頭!今日牛角酥賣曬,我就揀左雪菜肉絲蝦米湯米粉,炒蛋配火腿,丹麥多士,熱鴛鴦,卡路里夠頂到晚餐!龍城既雪菜偏淡口味,唔會太鹹太濃,但有蝦米既香,配米粉一流,如果你係想要麵底淋啲硬啲,記得係落單既時候講埋。丹麥多士烘過但唔太熱,炒蛋夠滑,熱鴛鴦就啡味較濃,個人認為熱奶茶出色啲!