2020-03-19 806 瀏覽
其實呢間野我一早諗住得閒平平地試下,因為佢啲野食種類都幾有趣,有多款甜品、湯麵、碟頭飯、街頭小食我就冬菇蘿蔔湯麵$37,加$20升級配木瓜3.6奶昔星期三有特價甜品$25手芋一家(香芋雪糕芋圓、紅豆粒、水晶、涼奶、椰奶、花奶),我買左個做外賣, 但冇影相有時都想清清淡淡食返餐,下下都食肉會變到無胃口俾我見到餐牌有呢個蔬菜+麵,即刻要點黎食下冬菇紅蘿蔔夠淋、生菜爽脆唔會過熟、白蘿蔔唔硬但如果更淋會更好,蘿蔔湯底清甜再加有少許炸蒜都幾香,麵底彈牙木瓜3.6奶昔,係真木瓜奶(sorry我呢句唔係攪笑話木瓜有木瓜味啲廢話,好多時聲稱啲果汁成日都係用糖漿溝成,呢個係新鮮水果打成咁解)奶味香滑,質感厚,唔會稀了了手芋一家,$25真係抵到飛起,芋圓真係有芋頭味,唔會似食擦膠粒(你知有啲芋圓煙韌但完全冇味),size較一般大少許覺得性價比真心唔錯,有得食飽之餘仲有咁多款甜品可以揀唔洗再轉場,難得係兩者都做得唔錯,應該會回頭再食
有多款甜品、湯麵、碟頭飯、街頭小食
我就冬菇蘿蔔湯麵$37,加$20升級配木瓜3.6奶昔

有時都想清清淡淡食返餐,下下都食肉會變到無胃口
俾我見到餐牌有呢個蔬菜+麵,即刻要點黎食下

2020-03-18