2019-04-04 77 瀏覽
吾知點解今日好想食西餐,好想食排,咩排都好,豬排失牛排都可以。放工就叫女朋友上網睇下有咩好食,佢搵左一間向旺角既餐聽,係樓上鋪。我心諗,會吾會有啲服嫁,之前食果啲樓上Cafe,啲牛排難食到嘔⋯⋯吾緊要,女朋友話Friend食過,推介話好好味,我唯有信啦。一出電梯,我嚇一嚇,有好多客等位之外,佢地係一間用足球隊裝飾既餐廳,全部都係阿仙奴,阿仙奴,同埋阿仙奴,哈哈😂 鍾意呢隊波既朋友,一定吾可以錯過。餐廳入面的裝修都係以足球為主,好有特色。入到去坐底,更令我驚訝既係,佢地可以Book位,而Book既位係好特別,好似一間獨立房仔咁,可以提高私隱度,想試既朋友,一定要預早訂位😂佢地既Set Dinner 都好多選擇,我緊係選返牛排啦,我選左香烤美國1855的牛西冷拼法國鵝肝,女朋友就選擇了西班牙豬排,燒烤醬西班牙黑毛豬肉拼北海道元貝。全部餐都包左餐湯同沙律,識我既朋友都知,我最鍾意食沙律,又係開正我果範。👍🏻👍🏻但今次我要大讚佢地果沙律,真係估佢地吾到,新鮮好味之餘,佢地重好有心思,睇下相就會知,佢地一樽樽沙律裝好晒先上菜,整到好靚,好食又好睇,認真抵讚。到主菜啦,我個牛排黎啦,佢地啲Side

沙律

到主菜啦,我個牛排黎啦,佢地啲Side Dish 都好好味。以為係薯蓉,但原來係蕃薯蓉,我估入面應該加左奶,好香好好味,有少少甜,太好味了。👍🏻
香烤美國1855的牛西冷拼法國鵝肝

牛排方面,一啲都吾硬,好有牛味,而且佢地個汁好好味,應該係佢地自己調制😍完全收晒貨。

女朋友食左西班牙豬排,都話好好味,好淋。我試左一啖,佢個汁都好好味,同牛果個汁又吾同,救命,有無咁好食呀,今晚真係大滿嘴足。
燒烤醬西班牙黑毛豬肉拼北海道元貝

最後,緊係食甜品啦,介紹返,點左Set Dinner 可以半價點甜品😍 我叫左心太軟配香草雪糕,女朋友叫左法式焦糖燉蛋配拿破崙。
兩個甜品都好有水準,不論賣相定味道,估吾到會向樓上鋪餐廳出現咁高質素既食物同甜品。👍🏻
個心太軟入面好暖,啲朱古力流晒出黎,真係無得頂,配埋個雪糕,清除晒口腔入面朱古力咁濃既味,配得好好。而女朋友話佢果個燉蛋都好正,我下次都要試😂
法式焦糖燉蛋配拿破崙
太軟配香草雪糕

但提一提大家,我諗佢個甜品,咁高質素,應該係即叫既整,因為我地都等左一陣先有得食。所以如果想食甜品,可以向主菜黎果時,先點甜品,等厨房慢慢整比你地,就吾駛等太耐,食完主菜就有得食甜品

總結黎講,以二百幾蚊一個人,可以食到高質素既晚餐,咁高質既甜品,配咁靚既裝修,我覺得好抵食,強烈推介大家去試下。👍🏻
2019-04-02
香烤美國1855的牛西冷拼法國鵝肝