Odelice! (蘭杜街)

餐廳: Odelice! (蘭杜街)
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
————————————————————————Odelice!地址:灣仔蘭杜街2號地下9號舖Shop 9, G/F, 2 Landale Street, Wan Chai(另外尖沙咀,將軍澳同荃灣都有分店架~)終於食到Odelice!價錢合理,食物質素唔錯,甜品更😋😋有驚喜!環境唔錯,員工超級nice🟠推薦食物🔹香蕉船Banana Split 🍌🍧($95):好有驚喜既一款甜品,Crepe做成碗狀,挺身,中間承載著唔同配料,2種口味的雪糕(牛奶味和朱古力味),焦糖花生,加埋朱古力醬同焦糖醬,仲有朱古力同士多啤梨,口味豐富,異常地夾,可以encore🔸法國油封鴨腿🦆($168):法國名菜,一拎上黎就聞到一陣好香既蘋果味,鴨腿佐以蘋果酒醬汁,外皮香脆,但系越近中間骨位比較淡,而且呢一隻比較overcooked左少少,有d鞋,驚喜的是sidedish,吸收埋d鴨油,蘋果非常惹味,唔會太淋,剛剛好,羽衣甘藍配埋蘋果酒醬汁好好食,焗新薯都好有驚喜,外脆內軟加埋d醬汁一流🔹龍蝦芝士焗蝴蝶粉🦞🎀($258):蝴蝶粉份量十足,有半隻龍蝦,龍蝦非常爽口彈牙🟡不推薦食物🔹Daily Soup(Brocc
————————————————————————
Odelice!
地址:灣仔蘭杜街2號地下9號舖
(另外尖沙咀,將軍澳同荃灣都有分店架~)

🟠推薦食物
Banana  Split  香蕉船
香蕉船

法國油封鴨腿

龍蝦芝士焗蝴蝶粉

🟡不推薦食物
Daily  Soup

🔹Daily Soup(Broccoli soup西蘭花湯🥦):味道非常淡😶‍🌫️,好彩有d蔥可以調到少少味上黎,不過dense d同埋加d broccoli粒粒相信會好味好多。set可以選擇湯或者飲品,如果當日系broccoli soup既建議不如嗌飲品

🟠員工
好nice,用英文同中文中文溝通,staff都好nice會主動斟水,同埋佢地到落場時間都唔會催我地走,俾我地享受埋個main同埋甜品,到甜品環節都好快收走d碟換新既碟~

🟡環境
灣仔店一共有10張枱,相信我們late lunch所以店內並沒有太多人, 餐廳同廁所既牆都會有d巴黎既相,但系店內廁所略小

🟠總評分(9/10)

💰$250/person
Banana  Split  香蕉船