2024-05-09 0 瀏覽
同朋友喺附近行完街,就打算叫韓國菜,原來韓燒大叔除左燒肉外,除提供午餐套餐每個餐送飲品加湯外,仲可自選韓式小食三碟,選擇有韓式泡菜,椰菜,粉絲,韓式大豆芽,韓式小白菜,勁抵食。韓式肥牛部隊鍋 $168呢個部隊鍋相當豐富,份量好大份,有肥牛,蟹柳,芝士,年糕,魚膏,金菇,雜菜,豆腐,冬菇、雞髀菇,腐皮,午餐肉,重有必備既韓國公仔麵,一直用細火煮住,越煮越辣,公仔麵勁Q彈,真係兩個人食先食得晒!韓式蘿蔔湯傳統韓式泡菜韓式大豆芽韓式小白菜一和椒井有汽水(青檸味)韓式炸雞配飯 $98可自選味道,今次我簡左蜂蜜牛油味,炸雞外皮炸得金黃酥脆卜卜,肉質入口多汁,濃濃既蜂蜜牛油味,令雞肉更多汁濕潤,右帶來了陣陣奶油既香氣,簡直係同蜂蜜甜美既完美配合。泡菜豬肉湯韓式白蘿蔔韓式大豆芽樂天忌廉溝鮮奶

韓式肥牛部隊鍋 $168

韓式蘿蔔湯
傳統韓式泡菜
韓式大豆芽
韓式小白菜
一和椒井有汽水(青檸味)

韓式炸雞配飯 $98

泡菜豬肉湯