餐廳: 渝痴漁醉
資訊:

2022-08-02 862 瀏覽
【銅鑼灣抵食雞煲火鍋放題🍲渝痴漁醉】-大家有冇試過突然好想好想食雞煲呢😛?話說個日係銅鑼灣行街😼冇啦啦有鋪雞煲癮🤣於是即刻上網搵咗間雞煲放題✌🏻幾抵食😍👇🏻所以今日要同大家介紹吓👇🏻🐓🐟渝痴漁醉🐟🐓-餐廳喺銅鑼灣站E出口附近🤙🏻我哋食個日係星期一晚🫢但去到差不多滿晒得返一兩張枱🫡餐廳都幾乾淨企理坐得都幾舒服😌仲好貼心咁提供圍裙🤩以防彈污糟衣服-❤️‍🔥1.5小時雞煲炸魚放題❤️‍🔥❌⭕️無加一服務費⭕️❌✔️六點前離座$88✔️六點後離座$128✔️星期六日及公眾假期$148👇🏻2 位任選一款,4 位可選二款👇🏻1️⃣ 皇牌烤魚:老壇酸菜味/秘製麻辣味2️⃣ 招牌雞煲:麻辣雞煲/香辣啤酒雞3️⃣ 胡椒豬肚雞煲4️⃣ 藥膳雞煲:當歸北芪5️⃣ 滋潤雞煲:沙參玉竹-😋招牌雞煲🍲我哋揀咗麻辣雞煲😛嗌咗bb辣🌶雞煲用瓦煲裝住🤩一打開蓋香氣撲鼻🤪兩個人有半隻雞🐓份量適中雞肉嫩滑食到花椒嘅麻同埋辣椒嘅辛辣🤤非常惹味好味指數:🌕🌕🌕🌕🌑-😋蒜泥白肉🤍$56小編淨係食過譚仔嘅蒜泥白肉👉🏻👈🏻冇食過正宗川菜版本🫢但呢碟幾好食🫶🏻一入口🤩醬油、辣椒油和大蒜的香味直擊味蕾薄切白肉晶瑩剃透🤤冷食豬皮爽口😍正!好味指數:🌕🌕🌕🌕🌘-😋火鍋食材🍽
【銅鑼灣抵食雞煲火鍋放題🍲渝痴漁醉】

大家有冇試過突然好想好想食雞煲呢😛?
話說個日係銅鑼灣行街😼冇啦啦有鋪雞煲癮🤣

蒜泥白肉

😋蒜泥白肉🤍$56
小編淨係食過譚仔嘅蒜泥白肉👉🏻👈🏻
冇食過正宗川菜版本🫢但呢碟幾好食🫶🏻
一入口🤩醬油、辣椒油和大蒜的香味直擊味蕾
薄切白肉晶瑩剃透🤤冷食豬皮爽口😍正!

好味指數:🌕🌕🌕🌕🌘

佢仲有魷魚串🦑可以好似麻辣燙咁食🤤食落爽口過癮

以下係放題嘅食物
🥩肉類:豬肉|肥牛|雞肉|豬皮|龍脷柳
🍡丸類:香腸|芝士腸|芝士丸|墨魚丸|龍蝦丸|燒賣
🥬蔬菜:娃娃菜|蓮藕|生菜|金菇|冬菇|雞髀菇|南瓜🎃 |芋頭|大豆芽|海帶
🧃飲品:紙包飲品|可樂|汽水🥤|啤酒🍻

大菜糕

😋甜品大菜糕🍨
打完邊爐仲可以食個大菜糕做甜品
口感似果凍冰涼消暑🧊甜度適中
可惜唔夠爽硬🫢扣左啲分

總括黎講,渝痴漁醉個雞煲真係好抵食😍啲川菜質素都唔錯🤩性價比高值得一試!

📍渝痴漁醉 (銅鑼灣)
銅鑼灣記利佐治街1號金百利廣場8樓R1號舖
💸人均消費:$156