2024-04-27 40 瀏覽
🌿呢間旺角越南小店,難得我一個星期內2️⃣刷,自然有其吸引力。🤭🦀🍅蟹膏蕃茄湯檬🍜最出色當然係蟹膏蕃茄湯濛,湯頭鮮甜,帶有淡淡蝦味,難得。蕃茄大大嚿,咬落去連埋湯汁,瀉出鮮甜湯味,正!豬紅有微微嘅斑蘭味,幾特別。最重要係蟹膏相當大份,好香好好口感。🔔要注意嘅係,我第一次係下晝🕐,去完全無可挑剔;第二次係星期五晚🕖,覺得同下晝嘅出品都有段距離。👓到夜晚,豬紅有少少嚡,芫荽都少咗好多,湯頭都係下晝濃少少。呢方面大家就要留意取捨啦。📣💭💭🥓🥖越式法包🥖法包好多枱都有點,不過因為我好鍾意食法包,就覺得佢只係普通。入面嘅肉醬唔夠多,豬肉都偏乾身,令整體唔夠鮮味多汁🙂‍↔️。暫時屯門法包都係世一。🥒🦐米子蝦卷2件米紙卷就不過不失,冇乜特別。有自家醬同越式魚露二選一揀。我梗係試自家唱啦,有少少沙嗲味,面頭有一啲花生,🙈味道唔算突出。🥠🌱綠豆斑蘭糕好食,用BB綠豆壓碎,斑蘭糕嘅部份非常煙靭,無怪乎要俾兩個叉。雖然斑蘭味唔突出,但係綠豆蓉好清新舒服,只係$15,物超所值。🥳

🦀🍅蟹膏蕃茄湯檬🍜

🥓🥖越式法包🥖