2023-12-17 2332 瀏覽
🍴放工約左朋友食飯,大家都唔想去咁遠既情況下,最後揀左觀塘海濱🤭,朋友係一個Pizza控,所以揀左同佢去Flame,之前食過覺得佢會鍾意,所以就同佢試下😋🔸Parma Pizza🍕Pizza即叫即整,仲要係手搓,成個pizza顔色好豐富,最緊要係好足料😍Parma Ham加埋火箭菜,味道好平衡,唔會覺得好咸,仲要好多芝士🧀做到拉絲既效果,批邊熱熱食既時候好脆,而且有少少煙韌,就算凍左食都唔會又乾又硬🔸Crab Meat Penne長通粉亦都係好多芝士🫣個汁好creamy,加左蕃茄,所以食落相對無咁膩,長通粉軟硬適中,🦀蟹肉既份量都好多,每條長通粉都沾滿蟹肉同醬汁,每一啖都食到蟹肉,好有滿足感🔸Truffle Fries🍟好鍾意食松露既我,加埋薯條真係抗拒唔到,松露薯條上到枱已經聞到好香好香🤤薯粉炸到金黃色,外脆內軟,外層沾滿黑松露,好香口🔸Coconut Dream飲品有驚喜,開頭睇個名以為係🥥椰奶之類,黎到好有夏日感覺,味道就有少少似楊枝甘露,唔會太甜

🔸Parma Pizza

🔸Crab Meat Penne