2017-07-06 180 瀏覽
今日帶左兩老去觀塘再試其他小店,早前已經發現呢間「GIVE ME 5」開張想試,最主要係有自助沙律吧,不過款式比較同區另一間少D,但係有點係正既,竟然會有餐廳將紅白餐酒都放埋上自助吧任飲果下真係好心動,因為酒水係每間餐廳最賺錢既野。。。一入門口大家已經可以見到有一大個酒櫃,前方就係自助吧,有沙律菜,有2—3款沙律醬,有4—6種配料,2款自家沙律,一款餐湯,牛油多士,紅白餐酒,淨係呢度已經值回票價,因為出面供應自助吧都已經收你一個價錢了餐廳既枱擺得算闊落,而且枱都幾大幾長,坐得好舒適。另一邊有一張桌球枱,側邊再放兩部標機,唔知是否免費任玩,不過都見到有人去玩感覺好似一間Bar & Restaurant一樣,吃喝玩樂樣樣齊,真係聚腳好地方今日餐湯係紫薯湯,其實我自己都整過,雖然望落感覺係怪怪地,不過好飲沙律就有個中式D既涼拌鮮菇木耳,用左鎮江醋整,好惹味開胃沙律菜有貴價D既羅馬菜,正不過仲有個沙律就麻麻地,用左小朋友最唔鍾意既雜豆加蛋黃醬拌埋,雜豆係最少人會鍾意。我揀左個芝士意大利雲吞,好味,不過個汁做得唔夠西式,似係一堆茄茸倒係上面咁,雲吞既熟度都有少少過左火,皮比較冧德國豬手好味,皮燒

餐廳既枱擺得算闊落,而且枱都幾大幾長,坐得好舒適。

沙律吧既紫薯湯同多士

沙律吧
沙律就有個中式D既涼拌鮮菇木耳,用左鎮江醋整,好惹味開胃

沙律吧
沙律菜有貴價D既羅馬菜,正

蕃茄汁芝士意大利雲吞
雲吞既熟度都有少少過左火,皮比較冧

德國咸豬手
德國豬手好味,皮燒得乾脆,肉又唔會乾過頭

煎雞扒白飯
雞扒都唔差,只係無太大特色而已,不過配菜係有心,炒紫椰菜,餐廳多數用D唔洗點切既做配菜,
例如薯仔,西蘭花,車厘茄,粟米仔等,呢樣都睇得出餐廳想食物有更多色彩

大家不妨去試試,幾個人去食,聚一聚都好,午餐更可順道試試佢既餐酒好唔好飲。最緊要係抵食
2017-06-20