2021-02-25 560 瀏覽
📍德國熱狗🌭️ 《尖沙咀》見到朋友 Ig story 介紹呢間熱狗店🌭️就去試吓啦💛💛,上網睇返原來佢哋有幾間分店,今次試呢間就係位於📍尖沙咀,尖沙咀A1出口大約行5分鐘左右就到㗎啦,餐廳裝修環境好有復古嘅感覺,餐廳主打外賣 🛍,不過都有吧枱可以堂食坐到六個人左右,餐牌咁多選擇揀咩好呢?店員好友善主動介紹我哋食咩 😍😍,價錢仲好抵食👍👍,50幾蚊有埋薯條丶熱狗丶飲品,份量都好多,想知我食咗啲咩就睇下面啦👇 ———————————————————匈牙利辣味腸熱狗 🌭️🍟🥤 $55呢個價錢已經包括埋( 薯條🍟丶飲品🥤㗎啦‼️),我哋咁啱坐嗰個位望住佢哋整,廚房好乾淨同埋所有嘢食全部都係即叫即整,腸仔外皮香脆,味道就普通,唔係幾食得出有辣味🤣🤣,反而要讚下佢個包,個包望住佢有烘過所以熱辣辣同埋脆脆地 😍😍,醬汁方面就梗係叫混醬啦,佢哋有好多款醬汁選擇 包括:茄汁丶沙律醬丶酸瓜醬丶燒烤醬丶芥辣醬,覺得唔夠醬自己再加😝😝薯條🍟小食方面可以選擇薯條/薯餅,見第一次食就試吓薯條先啦,但上網睇原來嗰個話薯餅都好正 哈哈 😊,唔緊要下次再試啦,薯條份量都好多啊😳😳,新鮮炸起拎上手都辣親,但不過比較乾身,鹹味適中
📍德國熱狗🌭️ 《尖沙咀》
匈牙利辣味腸熱狗 🌭️🍟🥤 $55

薯條🍟
小食方面可以選擇薯條/薯餅,見第一次食就試吓薯條先啦,但上網睇原來嗰個話薯餅都好正 哈哈 😊,唔緊要下次再試啦,薯條份量都好多啊😳😳,新鮮炸起拎上手都辣親,但不過比較乾身,鹹味適中👍👍,食到最後已經超級飽啦,整體嚟講CP值好高值得一試🥇🥇
———————————————————
環境 - 餐廳好有復古嘅感覺,廚房係開放式廚房,完全可以望到煮嘢食嘅過程
📍地址
德國熱狗 (尖沙咀)
尖沙咀亞士厘道18號地下

德國熱狗 (元朗)
元朗教育路31號南天大廈地下B號舖

德國熱狗 (何文田)
何文田窩打老道67號D,Shop C

德國熱狗 (天后)
天后水星街27號地下C號舖

德國熱狗 (香港仔)
香港仔田灣街17號田灣商場地下G03B號舖

#德國熱狗 #尖沙咀黃店 #尖沙咀美食 #黃店 #熱狗 #香港熱狗 #德國餐廳 #香港德國餐廳 #黃店推介 #懲罰黃店 #黃色經濟圈 #香港美食 #hk #hongkong #foodie #hkfoodie #食評家 #打卡