2015-04-29 4537 瀏覽
因為見到open rice 其他食評見幾抵食,所以今晚就嚟左協奏坊食自助晚餐!六點多到達,服務員先安排坐位,等到六點半才正識開始,佢係一間開了不太久的精品酒店,雖然餐廳地方比較細,但裝修都幾精緻,食物方面海鮮長腳蟹腳,有點水份不會太乾,肉質也不錯!麵包蟹,好多膏啖啖肉新鮮好食!其實淨係食蟹都值回票價!其他仲有凍蝦、青口、魷魚等等!生蠔係即開嘅,大細同味道都中規中舉,開蠔的服務員由頭不停手咁開蠔,但態度給客人感覺也不錯,因為就算有時大酒店都好,做依個位嘅人好多時都口黑面黑啲水就整到周圍係,佢由頭到尾都好耐心,值得一讚!三文魚係一碟碟切好曬,個様睇落去好一般但食落又幾新鮮好食!另外有一款火炙三文魚壽司都幾好味!另外仲有希靈魚和油金魚等等!熱食方面有泰式沙嗲串燒、菠蘿炒飯、燒雞翼、炸餃子、炸春卷、紅酒燴牛腩肉質非常淋同入味、煎黑色大磨姑肉厚多汁、燒菠蘿非常鮮甜、即煮喇沙湯米夠濃同辣!甜品方面,主角肯定係佢個 Movenpick雪榚,雖然只有三種味道,我最愛楓糖合桃雪榚質感非常幼滑,再配埋佢個 waffle雪糕筒我兩個人共食左六球!正!還有榴槤班戟、班蘭蛋糕、芒果拿破倫等等!最後仲有咖啡機比你
海鮮
長腳蟹腳,有點水份不會太乾,肉質也不錯!

還有榴槤班戟、班蘭蛋糕、芒果拿破倫等等!

最後仲有咖啡機比你自己任飲,食飽最啱飲個熱咖啡作一個美好的完結!

順帶一提佢哋嘅服務員全部都唔hea,比起你去食六七百元一位餐廳酒店,有時好多服務都唔太掂!仲有佢門口有一部自己按嘅消毒濕紙巾機,按一次掉一條出嚟仲要係熱熱,又幾貼心喎!總括嚟講我食咁多自助餐,佢依個價錢同質素真係超值!
消毒紙巾機
movenpick