2022-11-23 205 瀏覽
喺銅鑼灣餐廳選擇好多,最近發掘到新加坡馬來西亞菜系,自助型式嘅一間餐廳,食完覺得係會再嚟嘅👌🏻 呢度價錢相宜,座位闊落,基本上任何casual小型聚餐/食晏都係適合Menu製作都幾靚,唔會因為價錢唔貴而hea整🤣食物以麵食為主,有辣有唔辣同埋星馬菜都幾啱香港人口味,實有嘢啱食👌🏻我同朋友分別叫咗叻沙同炸魚片米粉,落單時揀飲品有啲選擇困難店員都友善去了解我哋口味再推薦🙌🏻叻沙米粉 飲品:Michael Jackson叻沙湯底好重要,佢濃味得嚟夠香奶味同順滑,又夠辣,好正配料都幾多同好味,魚蛋魚片好彈同魚味夠豆卜挺身同吸汁能力強,正🫡蝦有4-5隻,都幾大隻爽身🤩Michael Jackson係仙草豆奶,可以根據口味調整甜度👌🏻炸魚片米粉 飲品:班蘭薏米水飲品清新,班蘭味好香,微甜我食叻沙嘅時候飲覺得好啱😂魚湯估佢唔到,重魚味同順滑好飲呢個湯麵啱口味清淡啲嘅人食,好出色炸魚片係一舊舊魚柳肉炸出嚟,外面香脆好味,內在係保持濕潤嘅魚肉,仲幾結實,好驚喜🤩最得意係呢個囉喏(Rojak),店員推薦我哋叫埋做甜品佢嘅材料有蘋果、青瓜、豆卜、沙葛、囉喏醬同花生碎想本上想像到口感會係爽脆,甜甜哋意外地幾好

Menu製作都幾靚,唔會因為價錢唔貴而hea整🤣

食物以麵食為主,有辣有唔辣
同埋星馬菜都幾啱香港人口味,實有嘢啱食👌🏻

我同朋友分別叫咗叻沙同炸魚片米粉,落單時揀飲品有啲選擇困難
店員都友善去了解我哋口味再推薦🙌🏻

叻沙米粉 飲品:Michael Jackson

叻沙    Laksa

叻沙湯底好重要,佢濃味得嚟夠香奶味同順滑,又夠辣,好正
配料都幾多同好味,魚蛋魚片好彈同魚味夠
豆卜挺身同吸汁能力強,正🫡
蝦有4-5隻,都幾大隻爽身🤩

炸魚片米粉 飲品:班蘭薏米水

飲品清新,班蘭味好香,微甜
我食叻沙嘅時候飲覺得好啱😂

炸魚片米粉

魚湯估佢唔到,重魚味同順滑好飲
呢個湯麵啱口味清淡啲嘅人食,好出色

囉喏 Rojak

最得意係呢個囉喏(Rojak),店員推薦我哋叫埋做甜品
佢嘅材料有蘋果、青瓜、豆卜、沙葛、囉喏醬同花生碎
想本上想像到口感會係爽脆,甜甜哋意外地幾好食👌🏻 係一個pleasant surprise🤣

2022-10-18
囉喏 Rojak