#星馬菜 #長沙灣美食返工嘅動力就係放工食大餐😛TUM TUM 噚日嚟到想食好耐嘅蘇山雞飯🐓星期一晚市都咁多人 果然係人氣餐廳🍴.我就食咗主打海南雞飯🍚雞肉滑嫩🤤配雞雜冬瓜湯 湯本身係清淡冬瓜香 再食到濃郁嘅雞腎有驚喜👍🏻最正係個油飯問過先知佢地係用細電飯煲煮令每粒飯都可以吸收到雞油仲落咗斑蘭特別香!.男朋友食咗白胡椒肉骨茶🍲湯好濃白胡椒味😯排骨份量多 煮到好軟淋🍖冇咁鍾意藥材味嘅我都啱食😉.我哋分別加咗兩個小食加埋平均一個小食$20都唔使😙咖央多加邪惡厚切牛油🧈Susan雞翼炸到又香又脆😋.仲加埋新出嘅飲品🍹🍍菠蘿冰成個菠蘿上真係少見隔離枱以為我哋嚟咗個菠蘿炒飯😂😂🥥開心果椰子奶昔椰子奶味濃 加入開心果特別啲如果開心果味再濃啲會更好👌🏻.我哋絕對係眼闊肚窄🫣食到超飽 行唔郁🤪估唔到咁大份埋單$300都唔洗咁樣叫絕對係3人份量.蘇山雞飯 @susan_chicken_rice 📍長沙灣元州街411號義華大廈地舖📍太子彌敦道759-761號藍馬之城地下2-3號舖.#蘇山雞飯 #海南雞 #醬油雞 #雞飯 #喇沙 #肉骨茶 #咖央多士 #串燒 #東南亞美食 #香港餐廳介紹 #太子美食 #hk
#星馬菜 #長沙灣美食

再食到濃郁嘅雞腎有驚喜👍🏻
最正係個油飯
問過先知佢地係用細電飯煲煮
令每粒飯都可以吸收到雞油
仲落咗斑蘭特別香!
海南雞飯

咁樣叫絕對係3人份量
蘇山雞飯 @susan_chicken_rice
📍長沙灣元州街411號義華大廈地舖
📍太子彌敦道759-761號藍馬之城地下2-3號舖

#蘇山雞飯 #海南雞 #醬油雞 #雞飯 #喇沙 #肉骨茶 #咖央多士 #串燒 #東南亞美食 #香港餐廳介紹 #太子美食 #hkfoodie #tumtumfoodie
2024-04-15
海南雞飯