2019-06-29 113 瀏覽
今日走到入元朗探個親戚,親戚帶左我去佢幫襯開嘅日式料理,話抵食喎~門口已經見到親民價賣緊平時貴價壽司刺身,入到去order左d熱食同壽司,店員反應快,落order都唔會要你三催四請。壽司 (玉子、蟹柳、甜蝦、墨魚、三文魚、蟹子軍艦、吞拿魚)- $7-$10一件嘅壽司唔會hea做,剩係蟹子多到瀉嘅軍腩都覺得抵。壽司可以揀少飯,岩哂我~細細舊飯,又夠黏唔易散。三文魚近腩刺身 - 唔洗$50就食到近腩,味濃脂肪均勻。日式鍋燒烏冬 - 熱辣辣嘅鍋燒烏冬,估唔到平價嘢會落心機做即炸天婦羅。鍋面係即炸天婦羅,脆卜卜,裡面係新鮮嘅蝦、南瓜、蕃薯等等。再飽d叫多個剩烏冬,熱辣辣天氣叫埋杯凍奶茶,埋單無加一,唔洗二百蚊確係抵~睇得出老板對街坊嘅用心

壽司

三文魚近腩
三文魚近腩刺身 - 唔洗$50就食到近腩,味濃脂肪均勻。

日式鍋燒烏冬

三文魚近腩