2018-03-06 425 瀏覽
🐰專業感想🍜03 Jan 2018💮//伊台風//💰88點解會有隻半蛋既原因係 午餐時段會送半份配菜 (有得揀叉燒添) 而且叫左小麵分量所以再送半份 一共送一隻蛋|| #sss_荃灣 ||湯底: 🌕🌕🌕🌑🌑好濃稠既番茄湯仲切埋一片片🍅落去成個感覺即刻好健康🤤佢仲包括魚介粉 不過覺得溝太多會有小小濃 重口味 但okay既👍🏻||叉燒: 🌕🌕🌕🌑🌑份量有2大塊 同幾厚 食唔晒 對我黎講有點兒多左 味道okay 唔會太鹹 比較軟身易入口 唔錯||麵質: 🌕🌕🌕🌑🌑軟綿綿 滑身 小小曲 冇特別問題 可以揀麵既分量 我揀左小||🥚⭕️ 唔洗講都見到係做得唔錯👍🏻💡儲夠3張收據會送一隻糖心蛋🦉業餘食評🍜10 Oct 2017👌🏻//骨膠原撈麵//💰78拉麵大家成日見 沾麵都聽得多啦 咁拉麵鋪既撈麵又試過未呢? 拉麵台風呢款骨膠原撈麵就係香港少數既日式”撈麵” //|| #sss_荃灣 ||湯底: (無) 🌕🌕🌗🌑🌑 醬料湯底就冇啦 但都唔會要人乾哽既 係餸同麵既最底下其實係有醬料 分量唔多但係需要撈均成碗麵 所以相當鹹//叉燒: 🌕🌕🌕🌗🌑 (只限嗜瘦叉)呢度啲叉燒 特色就係相當瘦且分量好多。同拉麵
伊台風
🦉業餘食評🍜10 Oct 2017👌🏻
//骨膠原撈麵//💰78
|| #sss_荃灣 ||
湯底: (無) 🌕🌕🌗🌑🌑 醬料
叉燒: 🌕🌕🌕🌗🌑 (只限嗜瘦叉)
呢度啲叉燒 特色就係相當瘦且分量好多。同拉麵既分別係 撈麵所用既叉燒係已經切成細塊並且係凍既
麵質: 🌕🌕🌕🌕🌑
呢度既麵係粗曲麵 吸湯/汁程度較低可能因為造麵既過程加水率高 食到最後軟硬度唔會有任何明顯改變因此有別於其他拉麵鋪 吸水而變軟既問題 可以放心揀選麵既軟硬度
💡值得一提既係撈麵上面既餸包括叉燒 生菜 骨膠原(芽菜額外加)及等 都係凍 夏天食都別有一番風味
2017-10-10
伊台風