2020-12-18 152 瀏覽
Sodam Chicken @sodamchickenhk852 🥰炸雞+焗雞+pizza+小食放題💲148 / 位90分鐘 ,雖然每次落單只可以叫三款,但我哋都好飽肚,每人平均食左8 隻雞。(Encore 指數:👅👅👅👅👅 5分滿分)🍖炸雞👅👅👅炸雞熱辣辣,外皮勁香脆。但係較熱氣,所以小編無叫曬咁多款式,特別係有啲款式同焗雞有重複,推介大家食烤雞為主。 🍋香草青檸(期間限定)醬汁非常濃郁,酸味感重。 小編本身鐘意特別開胃小食,但係同行朋友覺得過多醬料,見人見志。 而甜酸口味味道突出,甜味多過酸味。 其他口味同焗雞/以上推介款式差唔多檸檬柚子、黃金鹹蛋 、四川麻辣(期間限定) 、辣味下次會想試埋濃蒜、蜜糖芥末香蔥。🤣🍗焗雞👅👅👅👅幾乎品嚐過全部焗雞嘅款式,好滿足焗爐將雞皮焗到好乾身好脆口,比炸雞更吸引。🍖焗雞滋味排名(分次序先後)🥚黃金鹹蛋好邪惡,鹹蛋味非常突出,滲透出鹹蛋汁,每一啖都可以點汁,超級滿足。🧀雙重芝士鋪滿濃郁嘅芝士粉,食得多醬料雞,食下呢款都唔錯。🍙韓式紫菜 原味 較淡味,不及其他口味。🌋噴火辣全場最辣,4級辣,似係辣雞麵嘅辣味,超強後勁,喺小編第一次食到咁辣,連飲水/噴

🥰炸雞+焗雞+pizza+小食放題💲148 / 位

(Encore 指數:👅👅👅👅👅 5分滿分)
🍖炸雞

其他口味同焗雞/以上推介款式差唔多
檸檬柚子、黃金鹹蛋 、四川麻辣(期間限定) 、辣味
下次會想試埋濃蒜、蜜糖芥末香蔥。🤣

🍗焗雞
👅👅👅👅
幾乎品嚐過全部焗雞嘅款式,好滿足
焗爐將雞皮焗到好乾身好脆口,比炸雞更吸引。

🍖焗雞滋味排名(分次序先後)
🥚黃金鹹蛋

🧀雙重芝士
鋪滿濃郁嘅芝士粉,食得多醬料雞,食下呢款都唔錯。

🍙韓式紫菜
原味 較淡味,不及其他口味。

🌋噴火辣
全場最辣,4級辣,似係辣雞麵嘅辣味,超強後勁,喺小編第一次食到咁辣,連飲水/噴火都無乜作用。
下次試下BBQ香辣、蜜糖蒜香先。

薄餅
👅👅👅
🍕千島加勒比、瑪嘉麗塔皇后、熱帶風情、明蝦水牛芝士
水牛芝士有更多拉絲感覺,每款味道差唔多,瑪嘉麗塔餡料相對簡單。

小食
👅👅👅
小編試過韓式酸蘿蔔、蜜糖牛油粟米同紫菜薯條
。最愛薯條,香脆粗身,味道更勝麥記。
仲有其他選擇:凱撒沙律、柚子醋沙律、原味炸薯條、牛油炒雜菌、韓式辣拌海蜇。

🍹飲品買一送一
🌼菊花特飲 $58
非常驚喜,除左有大朵菊花裝飾,仲係有氣泡嘅菊花茶,清熱清甜。

🍺蜜桃啤酒 $78
非常大杯,淡淡蜜桃味,較似原味啤酒。
紫菜薯條
香草青檸炸雞