2020-06-14 2013 瀏覽
Moo Moo's係灣仔一間新開抵食情調扒房,記得鋪位上一手係做Fine Dining西餐,主打貴價食材黑松露同魚子醬,人均消費閒閒地千千聲,轉手後,Moo Moo's保留部份裝修,最大改變係將之前大大張嘅梳化換成普通餐枱以容納更多食客,所以可以想像餐廳環境都係走中高檔路線,不過Moo Moo's嘅消費就出奇地貼地,$298一個套餐包麵包、沙律、8安士美國肉眼同薯條任食,性價比非常高。因為真係幾抵食,都幾多人幫趁,建議最好book定位或者早啲到。餐廳環境暗暗地,都幾有情調。餐包 - 可以揀牛油或肉桂牛油,肉桂味幾重幾特別,麵包都好軟熟。沙律 - 雖然沙律入面只有羅馬生菜、麵包粒、芝士、煙肉碎同流心蛋,但沙律醬夠多,所以每一啖都食倒酸酸地好開胃。8安士美國優質肉眼扒 - 肉眼有成隻手掌咁大,唔算太厚身,不過有任食薯條所以8安士都夠,肉眼我揀左5成熟,切開中間肉色仲係玫紅色,熟成度準確,肉質軟嫩冇筋,汁醬有黑椒、紅椒同洋蔥汁揀,我揀左黑椒汁,好濃味惹味。薯條 - 一桶份量都唔少,薯條熱辣辣食落有啲咬口,因為係任食,食完我都再叫多一桶。菠蘿汁($29) - 套餐唔包野飲,我另外叫左杯菠蘿汁,

麵包拌肉桂牛油

沙律

8安士美國優質肉眼扒
菠蘿汁($29) - 套餐唔包野飲,我另外叫左杯菠蘿汁,唔會太甜好解渴。
菠蘿汁
總結,人頭300蚊倒可以喺咁有情調嘅餐廳鋸個扒,仲有薯條任食,野食唔差都幾抵食。
麵包拌肉桂牛油
沙律