2010-12-31 99 瀏覽
友人從英國返港, 去食放題聚聚舊~~收到sms 有 88 折, 之前係中環食開都覺得個quality ok~ 決定一試新旗艦店果然quality 不相伯仲~~$165 連加一, 勁抵~~~不過可惜落order 經常出錯, order 左就唔黎, 無order 就有上菜.. =.=Anyway, 都算啦, 都係放題, 有咩黎都試下吧~炸物好油, 不過好味炸蠔係我最欣賞既~ 蠔大粒, 而且炸粉唔厚炸墨魚丸偏林, 而且入面無墨魚既.. 有d 失望魚生魚生新鮮, 上盤時夠冰夠凍主食叫左喬麥麵同埋烏冬麵質都唔林, 幾好不過試過凍既, 都係覺得熱食麵同烏冬好味d..小食最愛牛油炒金姑, 翻叫左兩三次好香牛油味, 如果少一點酒會好好多仲有魷魚鬚同埋日式炒蜆都係好唔錯, 友人特別愛炒蜆但係叫第二次既時候.. 個portion 好少, 一上table 唔夠兩分鐘, 我地都未食, 就有人想黎收可想而知, 個portion 好似食完咁少=.=限時雖然2.5 小時, 但我地overrun 左都無比人趕走, 很好~~
友人從英國返港, 去食放題聚聚舊~~
果然quality 不相伯仲~~
$165 連加一, 勁抵~~~

Anyway, 都算啦, 都係放題, 有咩黎都試下吧~

好油, 不過好味
炸蠔係我最欣賞既~ 蠔大粒, 而且炸粉唔厚
炸墨魚丸偏林, 而且入面無墨魚既.. 有d 失望

魚生
魚生新鮮, 上盤時夠冰夠凍

主食
叫左喬麥麵同埋烏冬
麵質都唔林, 幾好
不過試過凍既, 都係覺得熱食麵同烏冬好味d..

小食
最愛牛油炒金姑, 翻叫左兩三次
好香牛油味, 如果少一點酒會好好多
仲有魷魚鬚同埋日式炒蜆都係好唔錯, 友人特別愛炒蜆

可想而知, 個portion 好似食完咁少=.=

魷魚鬚 & 日式炒蜆
烏冬