2017-08-24 576 瀏覽
係深水埗搵食幾乎都會食依間,係又平又好食嘅明智選擇呢日去到餐牌都係焗飯同蛋包飯,我同朋友就兩樣都嗌咗雖然位有啲迫,有啲冷氣機仲好似滴水,但勝在夠平,夠晒平民又高質,所以都無所謂。如果食晚飯就會多人,所以大概六點幾七點幾食就比較好。我食嘅係蛋包飯隻蛋幾滑幾嫩,個飯就係茄汁炒飯底,幾香口,不過個茄汁有啲濃,食到三份二左右,就會有啲利嘅感覺。個雞扒到一樣野去剪得幾好但係味道都係重左啲食耐左都係利嘅感覺,不過整體性價比真係好高,深水埗區係冇得頂嘅。個焗豬扒飯都係幾正,面頭鋪左好多芝士,啲汁又夠多,仲係炒飯底,食落好開胃🤤不過都係果句,啲着豬扒比較鹹,食耐左會覺得太濃味啦~但係可能系因為我平時食得比較清淡嘅原因,大家可能會反而覺得味道啱啱好都唔頂😂
係深水埗搵食幾乎都會食依間,係又平又好食嘅明智選擇
呢日去到餐牌都係焗飯同蛋包飯,我同朋友就兩樣都嗌咗